Continental
Tribuna
Poștașii au început miercuri distribuirea pensiilor în județul Sibiu. Toți pensionarii ar trebui să își primească banii până în 16 aprilie
Sorana MAIER
1098 vizualizari
Poștașii au început miercuri distribuirea pensiilor în județul Sibiu. Toți pensionarii ar trebui să își primească banii până în 16 aprilie
© Arhivă

Pensionarii ar trebui să își primească pensiile cu câteva zile înaintea sărbătorilor de Paști, au anunșat oficialii companiei.

Florina Carmen Tiron, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Sibiu, a declarat pentru Tribuna că, potrivit graficului, în perioada 1-14 aprilie poștașii vor distribui pensiile pe teren, iar în zilele de 14-16 aprilie cele prin mandat, la ghișeu.

La nivel național, Compania Națională Poșta Română a început distribuirea pensiilor și intenționează  achitarea într-un interval cât mai scurt, pentru a veni, astfel, în sprijinul beneficiarilor, în această perioadă dificilă.

„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, toți poștașii din țară, care sunt de fapt eroii acestei situaţii, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cât mai repede față de calendarul normal. Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Pe toată perioada realizării activității, factorii poștali vor avea asupra lor legitimații și adeverințe de la angajator, completate și semnate.

Toți factorii poștali sunt echipați corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la ușile oamenilor. Aceștia vor respecta distanța de 2 metri față de beneficiarul drepturilor sociale. Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care aceștia nu dețin unul propriu, va fi pus la dispoziție de către poștaș. Durata operațiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar, potrivit unui comunicat al companiei.

 

 

 

comentarii
1 comentarii

foarte bine
cinste postasilor
adie
02.04.2020 17:08
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia