Tribuna
Sevis
Portul popular înlocuiește biletele de intrare, la Muzeul ASTRA
Portul popular înlocuiește biletele de intrare, la Muzeul ASTRA

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduiește duminică, 9 mai, cea de-a IV-a ediţie a Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România. Intrarea va fi gratuită  pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular autentic (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă) avizat de către specialiștii muzeului.

Cu acest prilej, se vor desfășura patru ateliere meșteșugărești de confecționat podoabe tradiționale din metal, opinci și broderie.

Atelierele vor fi susținute de șase meșteri tradiționali din județul Sibiu și Hunedoara, ca Andrei Buda, Alexandra Ioaneș, Laura Vălean, Adrian Coman, Rodica Ispas și Larisa Cioflec. Atmosfera va fi întreținută de către două invitate special, doamnele Rosemarie Henrich și Helga Meitert din Sibiu care vor susține un concert cu melodii vechi săsești interpretate la chitară.

Demonstrațiile meșteșugărești vor avea loc în gospodăria-atelier de cojocar-curelar  din Săliște și gospodăria de împletitor paie din Cisnădioara.

“Până la Ziua Națională a Costumului Tradițional din România, sâmbătă, 8 mai, ora 10, vom vernisa  expoziția de fotografie Costumul popular în fotografia documentară la Pavilionul din Jina. Expoziția cuprinde 25 de planșe fotografice din arhiva Muzeului ASTRA, în care sunt reliefate costume tradiționale din zona Transilvaniei, Munteniei, Olteniei, Moldovei”, spun organizatorii.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia