Continental
Tribuna
Porr și Ganț s-au întâlnit cu ministrul german de Externe: ”Am discutat despre campania de calomniere a Forumului FDGR de către PSD
Sorana MAIER
1562 vizualizari
Porr și Ganț s-au întâlnit cu ministrul german de Externe: ”Am discutat despre campania de calomniere a Forumului FDGR de către PSD

Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, Paul-Jürgen Porr, și deputatul FDGR, Victor Ganț, s-au întâlnit marți cu Heiko Maas, ministrul afacerilor externe al Republicii Federale Germania, cu care au abordat inclusiv tema calomniilor adresate Forumului de către PSD.
”Am discutat despre situația minorității germane din România, proiectele pe care aceasta le derulează cu sprijinul Guvernului Federal și despre campania de calomniere a Forumului Democrat al Germanilor din România de către reprezentanți ai PSD. Am mulțumit domnului ministru pentru sprijinul acordat minorității germane”, a scris deputatul Ovidiu Ganț pe pagina de facebook.
Forumul Democrat al Germanilor din România a cerut, la începutul lunii septembrie, demisia lui Darius Vâlcov, consilierul prim-ministrului Viorica Vasilica Dăncilă, după o postare a acestuia pe facebook în care sugerează că FDGR ar fi o organizație nazistă. ”FDGR subliniază din nou că este reprezentantul legitim al minorității germane, constituit în baza Constituției României și a legislației în vigoare, având un statut aprobat de către instanțele din România”, a explicat atunci conducerea FDGR, care avertiza că va sesiza Germania în privința acestor atacuri.
”Având în vedere repetatele atacuri la adresa sa din partea unor membrii PSD, începând din 2014, FDGR anunță că își arogă dreptul de a sesiza nu doar instanțele și instituțiile abilitate din România (ca până acum), ci și a celor din RFG în baza Tratatului între România și RFG din 21 aprilie 1992, care stipulează responsabilitatea comună pentru protecția drepturilor și a păstrării identității minorității germane din România”, spunea conducerea Forumului, într-un comunicat transmis la începutul lunii septembrie.

comentarii
1 comentarii

In loc sa se ocupe de sprijinirea invatamantului in limba maternal germana in Romania, domnul Gant se tine numai de prostii. In numele carei minoritati germane vorbesc dansii cu Heiko?in numele a 17.000?
Normal ar fi sa caute solutii pentru invatamantul german din Romania. Sa convinga nemtii sa se mai uite si spre Romania nu numai China si india si sa detaseze invatatori si profesori in Romania. altfel vom ramane doar cu scoli private germane in Romania unde un an de scolarizare costa de la 5000-8000 de euro pe an.
Vedeti exemplul oferit de Deutsche Schule Bukarest si mai nou scoala Evanghelica din Sibiu.
Domnul Gant o tine numai in drumuri la Berlin, de curand a fost cu domnul Orban acolo sa cerseasca fonduri pentru organizarea opozitiei din Romania...rusinica...
Sile
19.09.2018 11:06
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia