Tribuna
Porţile închise ale monumentului
I. BÂRSAN
2052 vizualizari
Porţile închise ale monumentului

Cu biciclete, motociclete, autocare ori alte auto, tot mai mulţi căutători de locuri frumoase sau interesante aleg să străbată DN 106 refăcut complet şi aproape perfect.
 Valea Hârtibaciului le oferă, pe lângă frumuseţea dealurilor înverzite, a bisericilor săseşti şi româneşti, declarate monumente şi cea mai frumoasă panoramă a Munţilor Făgăraşului.
Din păcate, în puţine monumente au şi acces iar acest lucru este cel mai vizibil la cetatea din Agnita. Deşi este singurul monument din oraş care beneficiază de un indicator, turiştii bat degeaba la porţile închise. Cei care vor să facă popas în răcoarea vechilor ziduri şi să asculte orga sau povestea vitezei Ursula, trebuie să se mulţumească odihnindu-se câteva clipe la umbra bătrânilor copaci. Porţile rămân închise şi nici un indicator nu le explică unde este cheia cetăţii şi cine le-ar putea vorbi despre istoria acestui monument.
Prezenţa turiştilor este benefică pentru oraş doar dacă au motiv să poposească mai mult timp, să fie îndrumaţi, să vadă şi alte obiective turistice. Dacă singurul monument indicat îi primeşte cu porţile închise, vizitatorii pleacă repede mai departe şi le povestesc şi altora că n-au văzut nimic în Agnita. Nici măcar un punct de informare cu obiectivele turistice interesante din Agnita şi de pe Valea Hârtibaciului.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA