Tribuna
AFF
„Popas” pe serpentinele din Pasul Mestecăniș, pentru pompierii sibieni care veneau din Vama Siret. Au dat primul ajutor
„Popas” pe serpentinele din Pasul Mestecăniș, pentru pompierii sibieni care veneau din Vama Siret. Au dat primul ajutor
© facebook.com/isusibiu

Patru pompieri sibieni se întorceau din misiune de la Vama Siret spre casă și erau în coloană pe serpentinele de la Pasul Mestecăniș, aproape de Vatra Dornei. La un moment dat un echipaj de poliție cu sirenele pornite a trecut pe lângă ei. Sibienii au înțeles că este vorba de un accident rutier.

„Imediat am ieșit din coloană, urmând echipajul de poliție, și după câteva sute de metri, am ajuns la locul accidentului. Am oprit și am făcut tot ce știam noi mai bine!”, spun pompierii sibieni.

Pompierii Gelu și Ioan au decuplat bornele de la acumulatori, de pe cele două autoturisme, iar Dragoș și Vasile au început să acorde primul ajutor persoanelor implicate în accident, fiind vorba de 4 femei și 5 bărbați.

„În timp ce evaluam victimele, o ambulanță SAJ ce transporta un pacient, trecea pe acolo. Au fost de mare ajutor, ne-au dat pansamente sterile și ce mai aveam nevoie pentru îngrijirea victimelor”, spun pompierii.

După câteva minute au sosit pompierii de la ISU „Bucovina” Suceava, care au preluat 8 persoane din cele 9 implicate pentru a le transporta la spital.

Din fericire toate victimele erau stabile și conștiente, însă aveau diferite traumatisme ce necesitau investigații suplimentare. Pentru unii dintre ei vacanța era pe final, iar pentru ceilalți abia începea…

„Plt.adj.șef Ciubar Gelu, plt.adj. Moga Ioan, plt.adj. Datcu Vasile și Plt. Mardari Dragoș, suntem mândri că sunteți colegii noștri! Vă mulțumim pentru profesionalismul și promptitudinea de care ați dat dovadă”, le-au transmis pompierilor sibieni reprezentanții ISU Sibiu. (L. B.)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA