Tribuna
Pompierii din Sibiu vor primi în dar, de ziua lor, "Steaua fără nume", din partea TNRS
Andra MARINESCU
2125 vizualizari
Pompierii din Sibiu vor primi în dar, de ziua lor,
De ziua lor, pompierii din Sibiu vor primi în dar "Steaua fără nume", din partea Teatrului Național "Radu Stanca". Actorii vor juca special de Ziua Națională a Pompieri, vineri, 13 septembrie, începând cu ora 16, pentru 330 de angajați și invitați ai ISU Sibiu.


Propunerea a venit din partea col. Laurențiu - Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu, care, la finalul lunii iulie, i-a mărturisit lui Constantin Chiriac, directorul TNRS, că i-ar plăcea să le ofere angajaților săi un dar cultural.


"Mi-a spus de 13 septembrie. Aveam programat "Faust", cu toate biletele vândute deja. M-am consultat cu colegii mei, cu actorii și am decis să jucăm un spectacol special pentru ISU. Este un spectacol - comedie, ce cuprinde o dimensiune de visare, o poveste", a spus Constantin Chiriac, directorul TNRS și președintele FITS, în cadrul unei conferințe de presă.

În discursul său, a apreciat dialogul dintre instituția pe care o conduce și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.


"Deși facem parte instituțional din două domenii de activitate total diferite, cultura și ordinea și siguranța publică, am acționat împreună în sprijinul și pentru siguranța comunității sibiene. Cred că putem spune că această comunitate e iubitoare de cultură", a spus Laurențiu Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu.
Regia spectacolului "Steaua fără nume" este semnată de Florin Coșuleț.
„Steaua fără nume. Poveste imaginată și pusă pe hârtie de Mihail Sebastian înainte de apusul destinului său nedrept, dar și la apusul unei extraordinare perioade a literaturii și culturii noastre, cea interbelică! Piesa este scrisă într-o cheie predominant comică, dar atinge sublim teme majore ale umanității. Rețeta poveștii e simplă, dar profund umană! O stea! O iubire! O gară! În demersul nostru pământesc parcă totul se reduce la a prinde sau a nu prinde trenul. Trenul acesta pe cât de comun, pe atât de personal. Trenul acesta ce te poate duce sau aduce, cine știe de unde și cine știe către unde! Spre o stea, o iubire, o gară”, descrie spectacolul regizorul Florin Coșuleț.
Actorii care vor da viață spectacolului sunt: Cătălin Pătru, Cendana Trifan, Adrian Neacșu, Serenela Mureșan, Florin Coșuleț, Mihai Coman, Patricia Buraga, Viorel Rață și Sanda Anastasof.

 

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 


comentarii
3 comentarii

Așa se poarta ochelarii la sb ? Cât a decăzut orașul ăsta!
Gicu
12.09.2019 17:30
Pfuai, ce scarba imi e de astia 2.
Nici nu trecut multa vreme de cand se scuipau si injurau de mama focului si acum pozeaza in mari prieteni!
Bleah!
Otetea
13.09.2019 12:35
Ofertă nemaipomenită
Căutăm colaboratori foarte SERIOȘI pentru un proiect de top MONDIAL.
Activitatea se desfășoară în timpul liber de acasă din fața
calculatorului. Pentru a aplica trebuie să îndepliniți următoarele condiții:
- minim 18 ani
- cunoștințe minime în utilizarea calculatorului (word, pdf, navigare pe
internet, gestionare de email-uri)
- maxim 2 ore de timp liber în fiecare zi

Pentru mai multe detalii contactați-mă la adresa de e-mail:
andreipetraru08@gmail.com cu mesajul „DETALII”.
Andy
13.09.2019 13:34
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia