Tribuna
Polițiștii sibieni sunt cu ochii în 4 în minivacanța de 1 Decembrie
Polițiștii sibieni sunt cu ochii în 4 în minivacanța de 1 Decembrie
© facebook.com/politia sibiu

În perioada 30 noiembrie – 3  decembrie, polițiștii sibieni vor acționa zilnic pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, politie rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, polițiști de la arme, explozivi şi substanțe periculoase şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu vor fi la datorie în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor, dar şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Polițiștii rutieri și de ordine publică vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din județul Sibiu, pentru fluidizarea traficului rutier, dar și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, polițiștii de la poliţia transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenurile de călători, în staţii şi triaje de cale ferată.

Poliţiștii sibieni recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a petrece minivacanța de 1 Decembrie în siguranţă.

„Înainte de a pleca la drum, verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți și prognozele meteo. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, dar nici în stare de oboseală! În cazul în care circulați pe un traseu mai lung, faceți pauze periodice pentru a vă reface forțele și a vă menține atenția la un nivel optim, mai ales în condiții de trafic aglomerat și condiții meteo mai puțin prielnice. Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, îndeosebi după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumului. Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi, iar în locurile publice aglomerate, la piaţă, în magazine aveţi grijă de bunurile dumneavoastră!! Vă recomandăm să fiți prudenți când interacționați cu persoane necunoscute și să nu transmiteți prin rețelele de socializare informații privind lipsa dumneavoastră de acasă sau privind bunurile de valoare pe care le dețineți. Atunci când efectuați operațiuni financiare, la bancomate sau ghișeele băncilor, asigurați-vă că nu sunteți urmăriți de persoane necunoscute și nu vă deplasați pe trasee izolate, mai ales dacă aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani sau alte valori. Pentru protecția autovehiculului, atunci când parcați, nu uitați să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că l-aţi încuiat. Depozitaţi bunurile în portbagaj şi nu lăsaţi, la vedere, obiecte de valoare. În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea unei fapte care aduce prejudicii vieții sau bunurilor unei persoane, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la numărul unic pentru situații de urgență 112! Forțele de ordine vor asigura o reacție rapidă în cazul semnalării unei situații de urgență, conform competenței”, transmit reprezentanții Poliției Sibiu.


comentarii
3 comentarii

Nu se scrie: "cu ochii în 4" , ci " cu ochii în patru".
Dar jurnalistul semidoct nu știe această regulă pentru simplul motiv că la seral nu i-a învățat nimeni.
Un cititor
30.11.2023 09:59
Nu seralul e de vina domnule -un cititor - ci faptul ca merg acolo doar sa fie prezenti-- locul cald a fost asigurat de partidul din care face parte -- diploma conteaza si nemusagul
30.11.2023 19:43
Ar fi putut să scrie, de exemplu, "PSD e cu fundul în 2 luntre". Nu?
Un cititor
30.11.2023 23:05
Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA