Tribuna
Sevis
Polițiștii sibieni au ținut lecții de educație rutieră pentru copii și părinți
Andra MARINESCU
1450 vizualizari
Polițiștii sibieni au ținut lecții de educație rutieră pentru copii și părinți
Copiii și părinții au luat parte, duminică, la cursuri de educație rutieră, în pacările magazinelor Kaufland din județul Sibiu. Polițiștii rutieri au ținut orele în cadrul campaniei "Alege Viața - Vacanță în Siguranță", oferind sfaturi și recomandări. La finalul activităților, cei mici au primit cadouri de la partenerii proiectului.


Sfaturile poliţiştilor pentru părinţi


*Respectați toate regulile de circulație, dar și politețea în trafic! Copiii învață cel mai bine prin imitație, deci și aceștia vor adopta același comportament rutier.
*Este important să le explicăm copiilor să fie atenți când sunt în apropierea carosabilului, să nu traverseze prin locuri nepermise și să se asigure că șoferul mașinii a observant intenția lor de traversare.
*Copiii sub 14 ani nu pot circula cu bicicleta pe drumurile publice, deci nu-i lăsați nesupravegheați când se plimbă cu bicicleta!
*Este interzis să transportați copii cu vârsta până la 12 ani pe scaunul din față în timpul deplasării pe drumurile publice, chiar dacă sunt ținuți în brațe de adulți.


Recomandările IPJ. Ce să le spună părinții copiilor


*"Ne ținem de mână!" Chiar dacă cei mici își doresc independența încă de la vârste fragede, când vă apropiați de trecere, roagă-l să-ți dea mâna și să fie atent la mașinile care vin din ambele direcții.
*"Observăm cu toate simțurile!" Privește și ascultă traficul tot timpul, nu doar atunci când se aude un claxon.
*"Nu te grăbi!" Recomandă-i să se asigure de două ori înainte să se apropie de carosabil pentru a traversa. De asemenea, să se asigure și că mașinile au oprit pentru a-I acorda prioritate.
*Amintește-ți regulile de circulație a pietonilor și respectă culorile semaforului!
*Deplasează-te numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, cu fața spre direcția de mers a mașinilor.
*Traversează perpendicular pe axul drumului, în pas vioi și nu alerga niciodată spre/pe trecerea pentru pietoni".
*Nu traversa prin spatele autovehiculelor oprite/staționate sau prin spatele autobuzului din care ai coborât. Dă șoferilor suficient timp pentru a opri înainte de a te angaja în traversare. E posibil ca vehiculele din spate să nu frâneze la timp.
*Evită să traversezi drumul prin locuri cu vizibilitate redusă (curbe, vârfuri de pantă).
*Nu privi în telefon când traversezi pe trecerea pentru pietoni, chiar dacă este trecere semaforizată.
*Cere ajutor! Dacă nu ești sigur că poți traversa, așteaptă alți oameni și traversează împreună cu aceștia.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia