Tribuna
Polițiștii au „periat” Autostrăzile A1 și A10 să caute șoferi beți
Polițiștii au „periat” Autostrăzile A1 și A10 să caute șoferi beți

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat, sâmbătă și duminică, ample acțiuni  de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Acțiunea polițiștilor a avut loc pe A1 Sibiu – Deva, km. 247 (ieșire Mediaș) și A10 Sebeș - Alba Nord, km. 1 (în zona municipiului Sebeș, jud. Alba).

Acțiunile au vizat atât identificarea și sancționarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, depistarea persoanelor care săvârșesc infracțiuni la regimul circulației, cât și identificarea persoanelor care săvârșesc alte fapte cu caracter antisocial care pot prejudicia viața sau bunurile cetățenilor.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au testat cu etilotestul 361 de șoferi, au constatat o infracțiune la regimul rutier (conducere sub influența alcoolului) și au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.500 de lei. Printre abaterile contravenționale constatate se numără conducerea sub influența alcoolului, nepurtarea centurii de siguranță, ITP expirată și altele. De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere, toate pentru conducere sub influența alcoolului și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 10.00, pe A10, km. 1, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 41  de ani, din municipiul Sebeș, jud. Alba. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge În cauză, s-a dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Astfel de acțiuni ale polițiștilor rutieri continuă. (L. B.)

comentarii
1 comentarii

De când A1 trece prin Râmnicu Vâlcea?
BON
25.10.2021 16:47
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA