FITS 2024
Tribuna
Poliţiştii au ieşit la magazin să dea amenzi
Laura BUCIU
1974 vizualizari
Poliţiştii au ieşit la magazin să dea amenzi
Comercianţii din Sibiu s-au întâlnit mai des în ultimele zile cu poliţiştii, iar unii dintre ei au rămas fără marfă. Nu s-a întâmplat acest lucru pentru că poliţiştii ar fi cumpărat marfă multă, ci pentru că aceasta le-a fost confiscată, dacă au fost găsite nereguli. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu au desfăşurat, marţi, acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii comercializării de produse şi mărfuri contrafăcute sau falsificate.

Activităţile au fost derulate atât în municipiul Sibiu cât şi alte localităţi din judeţ, fiind vizate zonele de risc pretabile comercializării de astfel de mărfuri.
Din activitatea derulată pe parcursul acestui an de către poli­ţiştii Serviciului de Inves­tigare a Criminalităţii Econo­mice Sibiu a rezultat faptul că afa­cerile cu produse contrafă­cute/falsificate aduc venituri semnificative pentru traficanţii acestor mărfuri.
„Până în prezent, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu au fost înregistrate 31 de do­sare de contrafacere de pro­duse, au fost identificate şi
s-a dis­pus începerea urmăririi pe­nale faţă de 10 persoane sus­pecte, au fost soluţionate 42 de dosare penale privind infrac­ţiuni de contrafacere, din care pentru cinci s-au emis referate de terminare a urmă­ririi penale şi ulterior, 3 rechi­zitorii întocmite de către Par­chetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost indispo­nibilizate produse şi mărfuri în valoare de peste 250.000 lei, pentru care titularii de drepturi s-au constituit parte civilă în procesul penal, reprezentând produse textile (îmbrăcăminte sau încălţăminte purtând lo­go-urile unor firme de renu­me), produse cosmetice (în special parfumuri), produse electrocasnice şi ţigarete”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Sibiu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica