Tribuna
Poliţist de la Rutieră, judecat pentru şpagă
Laura BUCIU
4516 vizualizari
Poliţist de la Rutieră, judecat pentru şpagă

Un agent de poliţie de la Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Poliţiei Sibiu a fost trimis în judecată pentru comiterea mai multor fapte penale, care au legătură cu calitatea de poliţist, între care abuz în serviciu, fals intelectual, complicitatea de uz de fals.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri dimineaţa de prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, poliţistul de la Serviciul Rutier a fost trimis în judecată pentru comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, trei infracţiuni de fals intelectual, instigare la infracţiunea de fals în declaraţii faptă, complicitate la infracţiunea de uz de fals, complicitate la fapta de tentativă la infracţiunea de înşelăciune.

Prin rechizitoriu s-a reţinut că la data de 6 noiembrie 2013, când instrumenta un accident rutier petrecut pe DN 1 – în zona localităţii Şelimbăr, agentul nu şi-ar făcut meseria cum ar fi trebuit.

  • „Şi-a îndeplinit în mod defectuos îndatoririle de serviciu, în condiţiile în care cu intenţie a consemnat în mod nereal în procesul verbal de constatare a contravenţiei, modul de producere a accidentului în care a fost implicată martora M.E.L., care a condus cu viteză peste limita legală în condiţii de ploaie abundentă autoturismul marca Audi Allroad, ca fiind o coliziune între două autoturisme, conduse de alte persoane, având ca urmare realizarea unui folos necuvenit prin faptul că nu a fost sancţionată contravenţional martora M.E.L care a condus autoturismul fără a respecta dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice şi crearea premiselor pentru obţinerea în baza documentelor încheiate, de despăgubiri de la asigurător”, se arată în rechizitoriu.

 

A pus, în acte, alt şofer la volan

 

Acelaşi agent, tot pe DN 1, ar fi surprins pe radar un şofer care circula cu viteză de 131 km/h, însă a consemnat că la volan se afla altă persoană.

  • „La data de 11 februarie 2014, inculpatul P.A.G. aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN 1 (...) a surprins cu aparatul radar pe inc. C. C. la volanul autoturismului (...) care se deplasa cu viteza de 131 km/oră, însă şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de serviciu, în condiţiile în care cu intenţie a consemnat în mod nereal în procesul verbal de constatare a contravenţiei că la volanul autoturismului s-ar fi aflat martorul S. I. faţă de care a şi procedat la aplicarea unei sancţiuni contravenţionale şi la reţinerea permisului de conducere, având ca urmare realizarea unui folos necuvenit pentru inculpatul C.C. care nu a fost sancţionat contravenţional”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

O altă faptă a avut loc în 11 februarie 2014, când poliţistul a surprins cu aparatul radar un şofer care circula cu viteza de 133 km/oră, însă şi-a îndeplinit în mod defectuos îndatoririle de serviciu, în condiţiile în care cu intenţie a consemnat în mod nereal în procesul verbal de constatare a contravenţiei că la volanul autoturismului s-ar fi aflat alt[ persoană, pe care a sancţionat-o şi i-a reţinut persmisul de conducere, cel vinovat rămânând nesancţionat.

 

Fals cu asigurările

 

Totodată, în urma unui accident produs în 11 februarie 2014, procurorii arată în rechizitoriu că agentul de poliţie i-a determinat pe alţi doi inculpaţi să dea declaraţii false cu privire la modalitatea producerii a unui accident rutier petrecut pe DN 1 – în zona localităţii Şelimbăr, declaraţii ce au stat la baza încheierii în fals de către agentul de poliţie a procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

Agentul l-ar fi ajutat, în aceeaşi zi, de 11 februarie 2014, pe un şofer să săvârşească infracţiunea de uz de fals, prin întocmirea în fals a procesul-verbal de constatare a contravenţiei şi oferirea acestuia a respectivului proces verbal pentru a fi depus la Biroul de daune al unei societăţi de asigurare. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu arată că „prin întocmirea în fals a procesului-verbal de constatare a contravenţiei, cunoscând la acel moment că acesta va fi folosit pentru obţinerea de despăgubiri de la biroul de daune societăţii de asigurări, cu intenţie l-a ajutat pe inc. B.C. să comită tentativa la infracţiunea de înşelăciune”.

Potrivit Poliţiei Sibiu, agentul de poliţie a fost pus la dispoziţia inspectorului şef încă de la începerea urmării penale, iar în prezent îşi desfăşoară activitatea în structura de Ordine Publică.






comentarii
1 comentarii

io dat spaga viorika toma si lucianca au nevoie de protectzie
ardeo
25.05.2016 19:38
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA