Tribuna
Polei și viscol începând de vineri. Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi și pietoni să circule cu mare atenție
Polei și viscol începând de vineri. Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi și pietoni să circule cu mare atenție
Foto cu caracter ilustrativ © Arhivă

Având în vedere atenționările de cod galben emise de meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie cu privire la cantități însemnate de precipitații, polei, viscol în Carpații Meridionali și de Curbură și intensificări ale vântului, atenționări valabile în perioada imediat următoare, polițiștii sibieni atrag atenția șoferilor, dar și pietonilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, menite să scadă riscul implicării în evenimente rutiere cu consecințe grave.

În aceste condiții, le recomandăm șoferilor să circule cu viteză redusă, să mărească distanța între autovehicule, să semnalizeze din timp și să se asigure foarte bine înainte de schimbarea direcției de deplasare, să nu blocheze intersecțiile și să circule prudent în preajma trecerilor pentru pietoni. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de ceață și/sau drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică”, spun polițiștii sibieni.

Nu in ultimul rând, pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor. (L. B.)

comentarii
2 comentarii

Pe vremuri când erau frecvent -25 sau mai mult nu se mai anunța cu atâta patos ca vine iarna care obligat vine și cu viscol și cu temperaturi reci și cu tot ce înseamnă iarna. Doar nu veți vrea sa vina iarna cu temperaturi de 30 grade plus sau??
Vintila Marius
26.01.2023 18:05
Chiselita, cu vestile lui proaste! Dar, de fapt, mai bine sa ninga acum decat in martie...
26.01.2023 23:19
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA