Continental
Tribuna
Poeții romi se adună în Piața Mare, la Festivalul Internațional "Romaii Poesia"
Andra MARINESCU
2158 vizualizari
Poeții romi se adună în Piața Mare, la Festivalul Internațional
Poeții romi din țară și străinătate vin la Sibiu, la un festival organizat special pentru ei. Evenimentul va avea loc în perioada 11 - 14 octombrie, iar gazdă va fi poetul Mircea Dinescu.


Evenimentul, unic în România, este organizat de Fundaţia Social-Culturală a Romilor „Ion Cioabă”. Aflat la a doua ediţie, festivalul urmăreşte promovarea poeţilor romi din România şi din alte ţări, a dialogului intercultural, în plan naţional şi internaţional, prin consolidarea cunoaşterii obiceiurilor şi tradiţiilor, a respectului şi colaborării interumane, ca singure modalităţi de combatere eficientă a cazurilor în care romii sunt discriminaţi, oriunde în lume.
În cele trei zile ale festivalului, publicul va avea ocazia să cunoască creaţii lirice ale poeţilor din ţară şi străinătate şi să viziteze Târgul culinar şi de mesteşuguri tradiţionale, din Piaţa Mare. Tot aici, în ultima zi, se va desfăşura, începând cu ora 18, un grandios spectacol de poezie, muzică şi dans cu invitaţi din România, SUA, Polonia, Italia, Germania, Serbia, Bulgaria, Suedia, Grecia, Franţa Rusia şi bineînţeles India.
Festivalul Internaţional „Romaii Poesia” este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Ministerul Culturii, în parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa şi India Inter-Continental Cultural Association Chandigarah.

comentarii
5 comentarii

Cel din stanga seamana cu Mircea Dinescu...sau poate chiar ESTE Mircea Dinescu !
parpanghel
18.09.2017 17:01
Iar cel de pe capra ( !) are clop de marginean (?)
@parpanghel
18.09.2017 17:04
Mircea Dinescu de ce nu merge la el in oltenia ca sa arate la cei din strainatate ce beljug are el vine la Sibiu ca sa se deie rotund.
19.09.2017 11:22
Mircea Dinescu e si poet? Are diploma ceva?
Un cititor
19.09.2017 11:47
Sa nu uitam ca toti sibienii au avut ce manca inainte de '89 tot datorita unui oltean... Il chema Nicu Ceausescu... Asa, sunt oletenii: unii va hranesc cu paine, altii cu poezia si din cand in cand va mai umplu frigiderul cu carne!...
Anti papaghel
19.09.2017 17:21
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia