Tribuna
PNL
Podul Gării din Sibiu este pregătit pentru reabilitare – refacerea asfaltului, a zidurilor de sprijin și a parcării de sub pod
Podul Gării din Sibiu este pregătit pentru reabilitare – refacerea asfaltului, a zidurilor de sprijin și a parcării de sub pod
© Răzvan NEGRU

Primăria Sibiu a lansat zilele acestea licitația pentru servicii de proiectare pentru o investiție mare la Podul Gării din Sibiu, care se află într-o stare avansată de degradare și are nevoie de intervenții.

Lucrările vor include reabilitarea infrastructurii şi a suprastructurii podului, a zidurilor de sprijin şi a scărilor de acces ale podului, a gurilor de scurgere, înlocuirea rosturilor de dilataţie, reabilitarea căii de pasaj, a iluminatului public, astfel încât să asigure siguranţa rutieră atât pentru autovehicule.

„La ora actuală podul prezintă o starea de degradare a părţii carosabile, fapt care conduce la nesiguranţă şi punerea în pericol a pietonilor şi a participanţi la trafic. Calea de pod a suferit degradări importante prin apariţia de gropi, faianţări ale betonului asfaltic, crăpături, văluriri și de asemenea au suferit degradări majore rosturile de dilatare și uzură, disconfortul creat de trecerea roților autovehiculelor peste aceste rosturi fiind semnificativ. Sub pasaj se parchează autovehicule pe o suprafață neamenajată corespunzător”, potrivit datelor publicate în caietul de sarcini.

Podul Gării este situat pe bulevardul Corneliu Coposu din municipiul Sibiu și traversează liniile de cale ferată din zona Gării centrale Sibiu spre cartierul Gusteriţa. Podul are 424 de metri iar pasajul are o lungime de 310,30 m.

Sub acțiunea traficului, a factorilor climaterici şi din cauza lipsei totale a lucrărilor de întreţinere, podul s-a degradat, prezentând defecţiuni, ceea ce face ca circulaţia vehiculelor.și a pietonilor să fie îngreunată. Starea de viabilitate a podului existent, inclusiv sistemul rutier de pe acesta, nu asigură condiţii depline de siguranță și securitate a circulaţiei rutiere si pietonale.

Primăria Sibiu urmărește prin acest proiect creșterea siguranței circulației autoturismelor şi circulației pietonale; creșterea confortului; sistematizarea și fluidizarea traficului în zonă.

Cantitatea de noxe emanate de mijloacele de transport, pe o structura modernizată şi optimizată, va fi mult mai redusă decât în situaţia actuală, traficul va fi mai fluid, reabilitarea podului și a zonei adiacente va avea un impact semnificativ atât pentru participanții la trafic cât şi pentru cetățenii care locuiesc în imediata apropiere sau tranzitează zona, potrivit specialiștilor din cadrul Primăriei Sibiu.

 

© Răzvan NEGRU

 


comentarii
8 comentarii

Băi fraților, ne-am tâmpit cu toții? Când a fost dat în folosință podul ăsta? Cred că de abia ce a ieșit din garanția românească de 3-5 ani, că la alții se oferă garanție 50 de ani. În perioada stării de urgență când traficul era redus, s-a înlocuit stratul de asfalt de uzură. Acum băgăm podul în renovare?? Pe banii cui? Ce firmă de construcții are nevoie de bani mulți și să facă nimic? România Normală și a lucrului bine făcut, unde totul merge Ceas.
eu
15.09.2020 17:26
Pe alegeri....Asa ne tampesc...
rotariu
15.09.2020 17:47
chiar ca ne tin de prostii....sa dea in judecata firma care l-a modernizat anterior....au trecut 10 ani si desi a expirat garantia,nu e posibil sa fie atat de degradat,mai ales ca nu e trafic greu....

Pai ce naiba bagam o carca de bani la fiecare 10 ani ca sa-si ia comision gros cei din primărie...
miros urat in primaria Sibiu
15.09.2020 18:02
Lucrul bine facut trebuie carpit odata la cativa ani, nu-i asa? Vai de tara asta, tot smecherii sunt la putere, doar culoarea (politica) difera
2cents
15.09.2020 18:03
Inteleg ca primaria a avut excedent bugetar. Dar chiar nu vede nimeni ce fac astia cu banii din impozitele noastre? Curtea de conturi ce pazeste? Nu se poate sa platesti ptr acelasi lucru in fiecare an.
Ion
16.09.2020 00:20
Să nu uitați să schimbați pasarelele pietonale cu balustrade din sticlă.
Ar arăta super. Aici mă refer nu doar la Podul Gării . Toate podurile din Sibiu ar trebui să aibe aceste pasarele pietonale cu balustrade din sticlă.
Un oras european ca si Sibiu ar trebui să treacă la un alt nivel de dezvoltare estetic si de bun gust ochiului...
Leonard
16.09.2020 02:17
-Cine se ocupa de urmarirea in timp a pasajului?
-Cine se ocupa de intretinerea podului?
-Datorita neefectuarii lucrarilor de intretinere dupa receptia la terminarea lucrarilor conform legislatiei in vigoare ,efectele se vad , si amplifica exponential costurile de reparatii.
Oare de ce nu se curata rosturile de dilatare ,de ce nu se colmateaza fisurile care apar in stratul de uzura ,oare de ce nu sunt verificate reazemele , sistemul de scurgere a apelor etc
Oare ce se prevede in documentatia de urmarire in timp, cine se ocupa de aceasta, si unde sunt trecute inregistarile in urma verificarilor?
Drumarul
16.09.2020 08:59
Sper ca, pentru viitor, se va avea in vedere si o largire a podului. Nu stiu cat de utile mai sunt cladirile care apartineau intreprinderii de electricitate, dar in curand probabil largirea podului va deveni necesara.
Cititescu
17.09.2020 12:34
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia