Tribuna
PNL
Pod nou peste Cibin, în Turnișor. 5,5 milioane lei pentru sens dublu, trotuare și piste pentru biciclete
Sorana MAIER
4708 vizualizari
Pod nou peste Cibin, în Turnișor. 5,5 milioane lei pentru sens dublu, trotuare și piste pentru biciclete

Primăria Sibiu a lansat licitația pentru modernizarea podului peste Cibin, din zona străzii Rozmarinului din cartierul Turnișor, lucrare estimată la peste 5,5 milioane lei și importantă pentru traficul din Sibiu, în condițiile în care podul va fi parte din viitoarea legătură rutieră directă dintre cartierul Turnișor și cartierul Ștrand, care va reduce aglomerația de pe șoseaua Alba Iulia.

Actualul pod este vechi, nesigur, are o singură bandă de circulație, nu are trotuare și nici piste pentru bicicliști.

Licitația prevede execuția lucrărilor de proiectare, demolarea podului vechi, construcția podului nou cu cale de drum, trotuare, piste de biciclete, modernizarea drumului de acces, devieri şi protejări reţele de apă, gaz, electrice și de telecomunicaţii, rețea de apă, colectarea şi evacuarea apelor pluviale, modernizarea iluminatului public și lucrări pentru  siguranţa circulaţiei.

Proiectul prevede realizarea unei pasarele pietonale la 15 m în aval, provizorie, pentru a deservi circulaţia pietonală  pe timpul execuţiei lucrărilor și demolarea podului existent.

Noul pod ce va fi construit va avea o deschidere de 24m şi o lungime totală de 30,1 m, trotuare și piste de biciclete.

 

Pod depășit și cu restricții

 

„Podul care face obiectul prezentului caiet de sarcini, este construit în anul 1960, peste râul Cibin, în municipiul Sibiu; cartierul Turnişor și leagă strada Rozmarinului cu unele drumuri de exploatare agricolă. Intenţia achizitorului e de a moderniza această structură pentru a permite preluarea traficului de pe viitorul drum de legătură cu cartierul Ştrand. Sub acţiunea traficului, a factorilor climaterici şi din cauza lipsei totale a lucrărilor de întreţinere, podul s-a degradat, prezentând defecţiuni majore, ceea ce face ca circulaţia vehiculelor și a pietonilor să fie îngreunată”, prevede caietul de sarcini. În plus, podul vechi are o restricție de 3,5 tone.

Modernizarea podului din strada Rozmarinului va rezolva o serie de probleme legate de mobilitatea și siguranța transportului local, urmând să reducă o parte din traficul concentrat pe unele artere ale orașului.

Podul nou ar trebui să fie construit într-un an de la semnarea contractului.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia