Tribuna
Pod îngropat pe strada Salinelor din Ocna Sibiului. Accesul în oraș, dar și spre Loamneș, Păuca și Ludoș se va face pe o rută ocolitoare
Pod îngropat pe strada Salinelor din Ocna Sibiului. Accesul în oraș, dar și spre Loamneș, Păuca și Ludoș se va face pe o rută ocolitoare

Întrucât pe strada Salinelor în zona Complexului Balnear, din cauza solului instabil, drumul a avut de suferit, această arteră va fi consolidată pe o porțiune de aproximativ 50 de metri, contractul de execuție al lucrărilor fiind deja semnat cu firma Strabag. Investiția este una complexă și presupune o multitudine de intervenții, astfel încât structura solului să nu mai permită alunecări capabile să afecteze șoseaua. Primarul orașului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu, spune că :„Am semnat contractul de execuție, după cum se poate vedea în descrierea tehnică, va fi efectuată o lucrare amplă ce presupune mai multe intervenții de consolidare, dat fiind că aici solul permite alunecări de teren ce afectează strada. Practic, vom avea o consolidare ce seamănă cu un pod îngropat. Totul a fost gândit în amănunt și s-au ales cele mai bune soluții, iar după încheierea lucrărilor, nu va mai exista nicio problemă pe acest drum. Am optat pentru o lucrare complexă, de calitate, pentru că nu are rost să recurgem la cârpeli și soluții provizorii. E o stradă intens circulată atât de ocneri, cât și de cei ce merg spre Loamneș, Păuca, Ludoș și Topârcea și trebuie să primeze calitatea lucrării care, în fond, reprezintă siguranța cetățenilor care circulă pe acest drum”.

 

Ce presupun lucrările de pe strada Salinelor

 

Lucrările urmăresc aducerea structurilor rutiere la parametri tehnici corespunzători clasei tehnice a drumului, asigurându-se condiții optime de siguranță și confort în circulația auto; realizarea unor profile transversale cu elemente geometrice care să se încadreze în prevederile legale; asigurarea scurgerii apelor pluviale în condiții optime; asigurarea siguranței circulației privind semnalizarea rutieră;

Consolidarea străzii presupune efectuarea următoarelor lucrări: realizarea unei cuve rezemate pe piloți Φ 800 mm de 7,00 lungime fiecare, amplasați in șiruri de  4 piloți transversal drumului și câte două rânduri pe fiecare dală de 9 ml. Vor fi executate 6 dale și 48 piloți pe o lungime de 56,00 ml de drum și 336,0 ml de piloți. Piloții vor fi fundați în stratul de sare după ce vor pătrunde în acesta cca 3,50 m. Cuva de beton va ține loc și de borduri de încadrare a trotuarelor și de zid de sprijin în partea dreaptă și stânga a drumului pe diverse înălțimi. Astfel pe partea dreaptă înălțimea liberă a zidului va fi de 50-60 cm, iar pe partea stângă 2-2,5 ml. Pereții cuvei (zidurile de sprijin) vor fi realizați din beton armat și vor avea grosimea de 30cm. Piloții vor fi realizați din beton, vor avea 7 m lungime și vor fi armați. 

 

Peste plăcile armate structura rutieră va avea următoarea structură: 25 cm strat superior de fundație din balast, 15 cm stabilizat, 8 cm strat de legătură (Binder), geosintetic antifisură, 6 cm strat de uzură, lățimea carosabilă 2 x 3,50 ml (7 ml ) cu dublu sens, trotuare 1 x 1,2 și 1 x 2,5 ml.

 

Când încep lucrările și cât durează

 

Potrivit primarului Claudiu Predescu, lucrările vor începe imediat ce fluxul turiștilor va scădea, întrucât strada va fi închisă, existând două rute de ocolire, una pentru mașini mici și una pentru cele mari. „Vom da ordinul de începere a lucrărilor imediat ce sezonul turistic se va apropia de final, probabil la mijlocul lunii septembrie. Durata efectivă a lucrărilor este de 90 de zile,  iar perioada în care porțiunea străzii pe care se lucrează va fi închisă, va fi de 60 de zile. Am stabilit deja două rute care vor ocoli zona aflată în lucru, una pentru mașini mici și una pentru utilaje mai mari. Va exista un disconfort, dar el va fi de scurtă durată, iar la final vom avea un rezultat foarte bun” a explicat primarul din Ocna Sibiului. 

 

      

                                                                                               

 

 

 


comentarii
3 comentarii

și care sunt cele 2 variante de ocolire ?
Ocnas
01.09.2020 09:00
Pai si dl patron de la acel complex, de ce nu a actionat pana acum? a lasat gardul sa cada, ca vine primaria sa i-l faca!
Halal oameni la sibiu! Trebuie ca el sa plateasca toata lucrarea de refacere, strada + gard!!!

Dar asa e, cand primesti totul cadou de la stat... cand asa te-a obisnuit primaria ... ce pretentii sa ai !!!

Cum a devenit asta proprietar peste luciu de apa de interes national ???

RUSINE OCNA SIBIULUI !!! RUSINE SIBIU ca nu faceti ordine la OCNA SIBIULUI !!!
ganea
05.09.2020 16:07
Daca romanii ar deschide gura doar la ce se pricep, Romania era pe departe ce-a mai frumoasa tara din Europa.
@ganea
07.09.2020 07:32
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia