Tribuna
Poate am iertat ce ne-aţi făcut în pandemie, dar nu putem să vă uităm
Dumitru CHISELIŢĂ
3634 vizualizari
Poate am iertat ce ne-aţi făcut în pandemie, dar nu putem să vă uităm
Circulă pe net un fel de manifest al unui fel de pace post-pandemică. E pe sursă america-nă, de fapt un articol într-o gazetă faimoasă, care îndeamnă la un fel de împăcare post-război între cele două părţi "combatante" în (experimentele sociale efectuate sub pretex-tul) pandemiei. Adică un fel de "asta a fost", "aşa erau vremurile", "noi ne-am făcut doar datoria", scuze că ţi-am tras-o că doar nu voiai să mă pish contra vântului ca tine, conclu-zia fiind că acum hai să fim prieteni şi să ştergem cu buretele (mai ales tu) ca şi când ni-mic nu s-ar fi întâmplat. Să mai dăm o şansă relaţiei noastre şi să pornim un nou început. Că scrie cu cerneală grie, ce-i (pardon), (pardon) să fie, aşa cum cântam noi în armată. Sau nu, noi cântam aia cu "m-am aplecat să te sărut, dar miroseai a praf de puşcă", dar ştiam şi de cealaltă piesă "de liberare".

Numai că e o problemă, dragii moşului. Nu se poate. Nu se poate efectiv. Pentru că de iertat, hai să zicem că am iertat, că ştim cum e omul şi cum o ia pe ulei, ba de la putere, ba că are ordin, ba de slugă ce e, ba ca să facă parte din lumea aia bună, ba să se bage în seamă, ba de fraier. Spun "hai să zicem" pentru că acul bate cam spre "nu", chiar dacă nu e creştineşte să spun/simt asta. Dar ne dăm silinţa să trecem peste, deşi ştim că la următoarea ocazie tot voi veţi fi cei care vor sări la beregată, asta dacă nu o faceţi deja. Iar dacă la faza cu iertatul se mai poate lucra, la cea cu uitatul scuze, nu. Că cine uită, nu merită, vorba lui Iorga. Poţi uita răul făcut ţie, bun. Dar să uiţi răul făcut altora, sau unei întregi ţări, asta deja no-senc-iu.     

Aha, deci să uităm...

Să uităm isteria bine întreţinută care a dus la pustiirea magazinelor. Să uităm cum ne-aţi închis în casă fără vreo logică. Să uităm că trebuia să ieşim la aer doar cu o hărţoagă cu "subsemnatul", că asta chiar ajuta la ne-răspândirea pandemiei: să afle organu' unde te duci tu după bere, ţigări sau pită. Să uităm cum nu m-ai lăsat să circul noaptea, fără a te căzni măcar să oferi în doi ani o explicaţie coerentă, de om normal. Să uităm cum ne-aţi închis bisericile plus isteria "linguriţei cu covid". Să uităm cum plângeau copiii că nu au voie in parc sau la locurile de joacă din cauza nu atât a unei lipse de logică pe cât a dorinţei de a oferi o mostră de dictatură. Să uităm cum aţi închis aproape TOT, cum aţi trimis oamenii în şomaj tehnic din care unii au devenit şomeri ne-tehnici şi pe bune. Să uităm cum hărţuiaţi cabinetele stomato­logice, prin controale DSP. Să uităm morţii din spitale. Sacii cu cadavre. Să uităm cum ardeau spitalele. Să uităm ştirile despre "au sfidat ordonanţele militare", cu morţi neapărat trâmbiţaţi că erau "nevaccinaţi", cu "antivaccinistul" care a făcut covid? Să uităm anormala scanare de la intrarea în magazine? Să uităm masca purtată prin pădure sau pe stradă. Să uităm mai ales odiosul şi stupidul "certificat verde" care legaliza împărţirea oamenilor în categorii "superioare" şi "inferioare" Să uităm "Se sufocă ne imploră regretă". Să uităm flegmele "eroilor" care nu au pupat "linia întâi" dar era mari ciumeţi pe reţele şi mari citaţi prin ziare. Să uităm că am fost făcuţi "conspiraţionişti", "asimptomatici", "antivaxeri", "şoşocari", "putinişti" (încă de atunci se pregătea terenul), "daci liberi" şi cum urlau istericii că "tu când ieşi infectezi 11 persoane!" (de ce 11, nu înţeleg, dar în fine). Să uităm cum ne-aţi trimis "la ATI fără mască" sau să crăpăm acasă, sau doar să cropăpăm, sau în lagăre de nevaccinaţi plus în alte mii de locuri numai ca să nu ne vedeţi nevaccinaţi şi să faceţi în chiloţi de frică. Să uităm scenele de lagăr de la deschiderea anului şcolar. Sau spitalul de carton inaugurat de Iohannis. Sau izoleta. Sau ambulanţele care dădeau ture de oraş imediat după ce se decidea o nouă măsură restrictivă. Sau proza colectivisto-vaxeristă de pe Ro Vaccinare. Sau lătrăturile "influen­cerilor" din presă ori de pe reţele. Sau peviziunile de filme cu proşti despre miliarde de morţi doar în România. Sau pe Arafat. Voiculescu. Vela. Gheorghiţă. Streinu. Imbri. Mihăilă. Cioloş. Cîţu. CTP. Imbri. Tudor Gheorghe. Mungiu-Pippidi. Gorghiu. Nu, nu uităm. Nu vrem să uităm. Şi nu vă uităm.       

 

O colecţie de citate celebre

"În faţa unei boli, eşti precaut sau eşti prost, una din două", a spus Iohannis. Eu am văzut în schimb precauţi proşti. Acelaşi Iohannis: "Dragi români, indiferent ce vă spun unii şi alţii, eu vă spun acelaşi lucru pe care îl spun medicii, experţii, OMS: staţi acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări". Am avut sărbători, nu am avut înmormântări.

Alina Gorghiu, deputat PNL: "...dreptul la muncă nu este absolut". Tot ea: "...sus­pendarea şi încetarea de drept a contractului de muncă, cu termenele precizate în proiect, reprezintă soluţii pentru a asigura sănătatea publică". "Majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem!", dacă l-aţi uitat pe Nelu Tătaru. Glonţu' fiind vaccinul, evident.  Câţu, despre odioasele "certificate verzi":  "Nu e o restricţionare, e doar o triere". "Muriţi în linişte", a spus rapsodul Tudor Gheorghe celor care nu se vaccinează. Vorba cântecului cântat taman de el: "Ce dacă vine primăvara, atâta iarnă e în noi". Iarnă plăcută în continuare.

"La mall-uri, la intrare, la centrele comer­ciale este obligatorie verificarea certificatului verde, de vaccinare sau trecere prin boală. Se va permite accesul, prin excepţie, în centrele şi parcurile comerciale, a persoa­nelor care se deplasează la centrele de vaccinare, în vederea administrării unei doze de vaccin şi numai dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire din mall" (...) Referitor la accesul la alte magazine, cu excepţia celor alimentare: atenţie, în mall, la maga­zinele alimentare nu se poate intra decât pe baza certificatului verde, adică vaccinat sau trecut prin boală!" Evident, citatul aparţine lui Raed Arafat, care adora să ofere restricţii pe bandă fără vreun suport logic sau medical, doar de dragul de a pune presiune pe oameni să se vaccineze. Aşa, la şantaj: vrei mall - vaccin. Vrei sală, vaccin. Vrei crâşmă- vaccin. Vrei vacanţă- vaccin. (aşa am renunţat eu la servicile unei mari firme de telecom: cerea certificat verde ca să-i plătesc.) "Românii să înţeleagă să respecte restricţiile, să se vaccineze şi să aibă încredere în autorităţi şi în medici" -tot Iohannis. "Mulţumesc!" - tot Iohannis.  "Cam câţi malmkrogi pe zi crede dl Puiu că stă un medic într-un spital covid cu masca pe pielea feţei?" este evident CTP care îl înfierează cu mânie covidistă pe regizorul Cristi Puiu, care a îndrăznit să comenteze ceva urât despre purtatul măştii. Ca în armată. "Comentezi? Culcat!". Ei, pute trage cu buretele? Nu.

 

Medicii de reţele, de la flegmă la telenovelă

În pandemie, zona medicilor şi-a dat examenul valorii sale, prin ce a făcut şi ce a susţinut. De remarcat totuşi radicalismul unor cadre medicale care nu aveau nimic în comun cu ATI, "Linia I", zona Covid 19, dar se comportau de zici că ei lucrau 48 de ore din 24 la UPU. Ei, erau şi cei mai băgaţi în seamă de presă sau de "civici", care, prin articole şi postări, i-au făcut ditamai luptătorii. Numai că adevăraţii luptători-medici nu aveau timp de rahaturi pe facebook sau de interviuri panicard-propagandistice.

Uite asta am citit-o la cineva care lucra de fapt la o clinică dentară. Nici nu ştiu dacă era medic, avea ful despre postări despre eroi şi figuri, dar la un moment dat a shareuit acelaşi lucru simultan cu altii (deci clar că a fost ordin pe unitate) şi i-am semnalat asta public. M-a blocat pe repede înainte

Ceea ce citim e o mostră de flegmă la adresa celor care nu se închinau corect la "eroii din linia I" şi îi bănuiau de chestii. Unele chestii care ulterior s-au dovedit a nu fi aşa de fantasy.

"6:00 - Mă trezesc. Număr banii. Primesc câte 100 euro pentru fiecare om cipat urmărit de Bill Gates. (...) 7:00 - Mă duc la muncă şi infectez testele Covid cu cornavirus. 8:00 - Mă duc să văd pacienţii şi le dau doar medicamentele pe care Big Pharma zice să le dau. (...) 9:30 - Îl sun pe Bill Gates să văd cum decurge construcţia de antene 5G, şi sperăm la pacienţi noi de coronavirus odată ce e gata. 10:00 - Un pacient îmi zici (SIC!) că el ştie adevărul despre corona­virus. Repede îi fac o injecţie cu vaccin. Devine autist pe loc în faţa ochilor mei. Nu o să vorbească prostii de acum încolo. (...)  12:30 - Îmi iau banii primiti de la masoni pentru că am faă10 oameni au decedat de cancer şi bătrâneţe, mă duc să le dau bani la rude să scrie Covid în certificat. 19:00 - Văd pe Youtube documentare cu "adevărul" despre covid care are milioane de vizualizări. Îmi notez că de acum încolo trebuie să fac oamenilor mai multe vaccinuri. 21:00 - Îmi pun în cap folia de aluminiu împotriva undelor 5G şi mă duc la culcare !" O viaţă de invidiat! Îi invităm pe toţi o zi în UPU, ATI, INFECŢIOASE!"

Interesant a fost că de fiecare dată când te ofereai să mergi la UPU şi infecţioase, să faci voluntariat la ATI cu sau fără mască, sau costum de cosmonaut, îi pierdeai pe ăştia de clienţi. La fel de interesant este că am păstrat aici doar detaliile pe care aş vrea să le discut cu anonimul autor iniţial al postării, să vedem acum cum gândeşte. O discuţie publicabilă, evident. Oricum de remarcat alura aia de superioritate faţă de prostime...Alţii au dat-o pe telenovele horror, băgând frica în oase celor care ar fi râvnit la o porţie de aer curat. Avem o postare faimoasă aici, care a făcut furori în presă, fără a se întreba cineva cât de reală e. "...Am uitat să vă spun continuarea: peste cîteva zile, o să faceţi febră şi cefalee... O să fiţi acasă, în familie... Deja, toţi ai casei sunt infectaţi... Urmează părinţii şi bunicii care după alte 3-4 zile cad la pat, nu pot respira, nu au aer, îşi cer ajutorul, suni la salvare, te ascultă, şi-ţi răspund: staţi acasă, nu putem să-i luam, sunt prea mulţi, o să venim când putem, adică poate şi peste o zi două trei... Salvarea nu a mai venit, ei ştiu deja că mulţi trebuie intubaţi iar capacitatea spitalului este deja depăşită de zile întregi (...)  TU i-ai omorât, cu ignoranţa şi prostia ta, iar asta o să te urmărească o viaţă..... Ei, acum ce mai spui ... ÎŢI PASĂ , stai naiba acasă ... Că asta urmează" (postare din 19 martie 2020 a lui Ady Nicula). Acum postează despre ce ofertă atractivă în bani face Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Interesant.

 

"Linguriţa cu covid" sau cum virusul vine de la ortodocşi

"BOR îşi omoară adepţii. (...) Să vezi epidemie în România după 12 Aprilie (2020 n.n.) când o să fie paştele (cu "p" mic în original, n.n.), pornită de la biserică Ortodoxă, devine România ground zero după ce dispar cazurile din China şi Corea de Sud (pornită tot de la un grup religios inconştient şi criminal care consideră (sic!)  ok să aducă mii de persoane într-un spaţiu închis care să se scuipe între ei în timp ce îşi tuşesc în palmă pentru că nu îi învaţă nimeni cum să tuşească corect.) A spus-o faimosul activist din perioada rezist. Florin Bădiţă. Ca şi când ar fi fost vorbiţi, acelaşi subiect îl tratează, la lacrimogene, prefectul pe atunci al Bucureştiului, Traian Berbeceanu: "Ar fi o mare dovadă de iubire, preţuire şi protejare a enoriaşilor, aceea ca B.O.R.-ul să hotărască, măcar pentru perioada asta dificilă, ca sfânta împărtă­şanie să fie făcută cu linguriţe de unică folosinţă, mai ales atunci când este vorba despre copilaşi. Ştiu, vinul este sfinţit, potirul şi linguriţa sunt de argint şi în opinia dumnealor nu este vreun pericol! Şi mai ştiu şi că postul şi rugăciunea ajută! Dar de ce să nu ne asigurăm, o dată în plus, pentru a preveni o nenorocire?"

O altă poziţie ultra expertă a avut-o Dragoş Pătraru, dacă-l mai ţineţi minte. Domnia sa era foarte supărat că oamenii merg la biserică. Nu pricep de ce, atâta vreme cât el nu ştiu cât de des frecventa aceste locuri deci nu risca să ia covidu. "Nu poţi să te iei atât de vehement de cei care se plimbă prin parc şi să nu te scandalizeze ce se întâmplă în curţile bisericilor, unde oamenii plimbă o linguriţă din gură-n gură, până-n fund la domnul preot. Să ne înţelegem: pot să înjure pe-aici toţi cretinii din toate organizaţiile bisericeşti, nu dau doi bani pe blestemele lor, legătura mea cu Dumnezeu nu are loc prin intermediari: preoţii care îi cheamă în continuare pe oameni la biserică, preoţii care ignoră reglementările autorităţilor trebuie pedepsiţi imediat. Şi pentru că am destul timp liber zilele astea voi aduna toate materialele filmate la biserici şi voi depune o plângere la Poliţie şi la Parchet pe numele tuturor preoţilor pe care i-am văzut zilele astea ignorând indicaţiile autorităţilor. Cât era pedeapsa? 15 ani? Hai, tati, să vedem cât de şmecheri sunteţi!" (...) Staţi în casă, oameni buni! E singura cale pe care o avem acum pentru a limita proporţiile dezastrului!".

Paranteză. În 2020 România a suspendat "temporar" aplicabilitatea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului. NU ştiu dacă a revenit asupra hotărârii sau suntem tot ca atunci.

 

Staţi bă acasă!

La corul celor care te îndemnau să stai acasă din motive, o postare faimoasă a fost a unui şef de la ISU Alba, unde a zis aşa: "Dar, cand văd mijloacele de transport în comun pline, staţiile de autobuz pline, oameni care povestesc în grupuri şi se plim­bă nestingheriţi pe stradă, parcările hipermarketurilor pline ca în zilele premer­gătoare marilor sărbători, copii la locurile de joacă în timp ce părinţii stau liniştiţi la taclale, mă încearcă un sentiment de frustrare, dezamăgire, teamă, furie şi îmi dau seama de un lucru: NU VA FI BINE DELOC!" Şi nu a fost bine, deşi am stat acasă... Sau în fine unora le-a fost foarte bine că
s-au pompat bani grei în ei.O postare amuzantă este a unuia care cică bolnav de covid şi izolat "de tot ce înseamnă viaţă, aer, apă curentă, familie, prieteni, oameni, natură, igienă minimă, doar cu un telefon" (de ce cu un telefon? Telefonul nu era infectat şi luat la inter­nare?) îndemna la stat acasă şi supunere oarbă: "Dar pe voi, toţi, vă rog, STAŢI ACASĂ ! Ascultaţi şi urmaţi regulile impuse în aceste momente dificile, pentru că sunt în sprijinul nostru, al tuturor. Nu e vacanţă; este o perioadă de stat în casă, lângă familie, cu gândul că trecem printr-un mo­ment greu. Haideţi să sprijinim autorităţile şi sistemul medical şi să #stamacasa pentru 14 zile". "Covid 19 nu este o conspiraţie... nu îşi omoară nimeni economia ca să pros­tească corigenţi la biologie", mai zice unul. Păi uite că şi-a omorât-o. Tu ce mai faci?

 

Nevaccinatul, duşmanul de moarte al vaccinatului

Vă mai amintiţi de pagina "RO vaccinare"? şi eu. La un moment dat a publicat asta, un mesaj al unei jurnaliste de televiziune faimoasă (televiziunea zic)  care a zis: "…, Covid!…, antivaxxerilor!" (puncte puncte a rezultat că era de fapt FU adică fachiu adică să vă... fac, n.n) Ne-aţi furat deja peste un an de viaţă, şcoală şi timp împreună, iar celor care vă cred le-aţi furat sănătatea! Am acum trei doze din singurul lucru care ne poate ajuta. Am doi copii de 12 şi 14 ani vaccinaţi, în mod responsabil, în prima zi când vaccinul le-a fost disponibil. Şi încă doi mici pe care îi vom imuniza îndată ce se dă undă verde şi pentru ei. Am raţiune şi cap". Bine. Aceeaşi RO Vaccinare ne sugera că Macron preşe­dintele Franţei a câştigat alegerile doar pentru că s-a vaccinat: "Emmanuel Macron a câştigat un nou mandat! Chiar dacă a trecut prin boală în decembrie 2020, acesta s-a vaccinat împotriva COVID-19. Da, s-a vaccinat, nu a avut niciun fel de problemă, a candidat şi a câştigat".

Tot super-pagina aceea oficială (!!) a generat un scandal prin postarea cu pomul de Crăciun făcut de unii din doze de vaccin, în bătaie de joc la toate măsurile sanitare şi chiar a legii. A fost apoi o campanie de scaldă, dar nu a ţinut. "Spiritul Sărbătorilor este prezent şi la Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor! După sute de ore de muncă, "Bradul" de Crăciun de la Palatul Copiilor este gata şi pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare. Este un brad altfel, pro sănătate şi pro viaţă, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. "Bradul" are o înălţime de 3 m, o anvergură de 2.2 m şi este realizat din doze Pfizer şi Moderna. Cutiile de cadouri şi că­suţa sunt realizate din doze John­son&Johnson. Meritul este al personalului din centru şi al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluţie de protecţie".

 

România certificatului verde a lui Cioloş

Programul de Guvernare al USR din octombrie 2021 ne arată ce am fi păţit dacă pe atunci cuplul USR-PLUS ar fi ajuns la butoare. Mai bine că nu a ajuns. Spicuim: "Limitarea evenimentelor sociale şi a activităţilor neesenţiale în spaţiu public închis în funcţie de evoluţia valului pan­demic, condiţionat de prezentarea certifi­catului verde"; "Task force pentru comba­terea informaţiilor false", "Limitarea numărului de participanţi şi distanţare fizică pentru evenimentele în spaţiu deschis (pelerinaje, evenimente sportive, culturale etc)."; "Utilizarea certificatului sanitar pentru accesul la muncă a tuturor angajaţilor din sistemul public şi pentru cei din sistemul privat care intră în contact cu publicul, mergând până la suspendarea / întreru­perea contractului de muncă în caz de refuz". "Sancţiuni pentru medicii care răspândesc în spaţiul public mesaje antivaccinare"; "Plan de ridicare a restricţiilor de acces şi circulaţie strict condiţionat de rata de vacci­nare a populaţiei eligibile într-o comunitate, pe lângă rata de incidenţă."; "Eliminarea indemnizatiei pentru concediu de carantină pentru persoanele nevaccinate". Ei, nu-i aşa că ne-am revizuit puţin impresia despre cât de rău era pe vremea lui Ceauşescu?

 

România lui Mungiu Pippidi, în care nu am vrea să trăim

De neuitat a fost atitudinea Alinei Mungiu Pippidi care a devenit o portavoce a super-dictaturii medicale. Cităm dintr-un articol în care îl cerea pe Raed Arafat ca premier. Ce ar trebui să facă un prim ministru în opinia ei, face părul măciucă oricărui om normal: "Vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul public"; "Limitări drastice de deplasări externe între localităţi"; "Nici un fel de transport intern fără certificat verde, nu mai e voie să se urce nimeni în tren, avioane interne sau autobuze de cursă lungă nici măcar între localităţi necarantinate". "Sta­bilirea unor reguli clare pentru magazinele alimentare, unde se intră fără certificat verde, adică o suprafaţă de 20 metri pătraţi de consumator şi amenzi drastice pentru managerii care permit orice fel de coadă în interior"; "...amenzi drastice pentru toţi cei care colportează că românul nu trebuie să se vaccineze că e vaccinat cu creştinismul"; "Refuzarea oricăror activităţi neesenţiale pentru nevaccinaţi"

Concluzia: "Pentru că apărăm dreptul la viaţă al altora. Noi, cei care trebuie, ne putem vaccina de trei ori şi să ne doară în cot. Lumpenii să crape şi să voteze cu AUR, sau invers." După aia o altă frază a mai scăldat-o dar degeaba.

Pentru că nu a ajuns, Mungiu-Pippidi a scris şi alt articol, "De partea Kaufland", referitor la gardul montat de aceştia în magazin, care să separe accesul vacci­naţilor de cel al ne-

Ea, Mungiu Pippidi, a zis: "faptul că la Kaufland se fac culoare separate prin care nevaccinaţii care au voie la partea de lucruri esenţiale, dar nu au voie în rest, să nu poată să calce, cu alte cuvinte legea e o slabă, dar bravă încercare de a ajuta domnia statului de drept în România". "Nevaccinaţii, de altfel mai mulţi ca noi, nu sunt disidenţii societăţii noastre şi nici nişte luptători pentru drepturile omului. Nu au luptat de când sunt ei pentru drepturile altcuiva şi acum luptă pentru dreptul lor de a intra la mall fără vaccin - o cauză ignobilă. Oamenii care nu au acces la vaccin trebuie ajutaţi, ceilalţi educaţi, iar recalcitranţii pedepsiţi - nu e altă cale".

Odioşeniile acestea au fost publicate pe pagina web România Curată, www.romaniacurata.ro A, a mai scris ea: "De ce mor ortodocşii mai mult de COVID?" dar deja asta pute a extremism.

 

Morala: ce mai faceţi acum, ei?

Respectul meu a fost atunci şi este acum pentru medicii care şi-au văzut de treabă, în linia întâi sau pe linii mai "secundare" dar la fel de esenţiale, sub o presiune demenţială, atât de la situaţia în sine cât şi cea venită "de sus" şi au rămas medici, nu gornişti de facebook sau superstaruri vremelnice de presă. Respectul meu pentru persoanele publice care au avut puterea opiniei lor în ciuda faptului că au fost atacate la ordin, din toate direcţiile, de la editorialişti la postaci semianalfabeţi, mai rău ca în timpul prigoanei comuniste din anii '50..

Respectul meu pentru ziariştii... sau lasă, oricum erau puţini, infimi, undergrounzi, că la modă erau ăia care fugeau cu microfonul pe stradă după unul şi urla "da de ce nu purtaţi mască?" sau reportajele
umo­ristice despre "ce frumos a fost la vaccinare".

Sincer mi-a fost greu să scriu aceste pagini şi mai ales să selectez din toate manifestările ciudate ale semenilor mei. Ar fi ieşit de o enciclopedie a urii, manipulării, ticăloşiei, cinismului, la cât şi cum au făcut ăştia sub pretextul pandemiei. Ce am adunat aici nici măcar nu e esenţa, ci doar câteva aspecte şi citate luate la întâmplare. Sunt multe, mult mai multe. A fost şi timp, doi ani de ură şi separaţie sub pretextul unei boli. Doi ani care nu se uită oricât aţi dori să ştergem cu buretele. A fost şi bine, astfel ne-am prins şi noi ce e cu voi şi ai cui sunteţi.

Iar voi, care rupeaţi cămaşa de pe voi şi împroşcaţi cu ură pe semenii voştri, ce mai faceţi acum? Sunteţi bine, sănătoşi? Mai vânaţi oameni care şi-au pus masca sub nas la mall? Mai turnaţi la poliţie că unul a ţinut chef în scară? Mai faceţi urât că "dreptul tău se termină unde începe dreptul meu? Mai urlaţi că "nevaccinaţii sunt responsabili" că v-au ars spitalele? Uite noi suntem aici, ca de obicei. Şi nu v-am uitat, chiar dacă încercăm să vă iertăm.

.
© Dumitru CHISELIŢĂ, presidency.ro
.
.
.
.
.
.
.
.


comentarii
26 comentarii

Memoria scurta și proasta a romanilor va mai aduce necazuri. Felicitări pentru împrospătarea memoriei. Singurul articol de acest fel. Cum altfel sa vindeci atmosfera de ura din țară, creata si amplificata în mandatele sasului fotomodel? Nu scrieti si un articol despre evoluția invrajbirii naționale folosind declarațiile lui Iohannis?
16.11.2022 04:23
Melodia Ce daca vine primavara era cantata de Seicaru...
16.11.2022 13:01
De fapt, toți cei menționați mai sus iubesc poporul român mai mut decât pe ei înșiși. Se tăvălesc pe jos de iubire și gijă față de români. Nu-i suspectez de prostie , nici de hoție, nici de ignoranță, nici de totate la un loc, ci de ticăloșie. Au fibra de ticălos, iar de posedarea asta demonică mă tem că nu vor să scape. Nici în viața asta , niciîn cea viitoare.

P.S. Găinile care au fost victime în această perioadă erau condamnate în mod fatal de însăși condiția lor de găini.
Un cititor
16.11.2022 16:47
Era de asteptata ca omul mare jurnalist anti vax si de fapt Gica Contra la tot ce se intampla in orasul sau, sa revina cu un asemenea manifest ridicol, plin de ura si nedemn de ziarul decent care il plateste.
In primul rand trebuia sa isi ceara iertare pentru ce a scris si pentru faptul ca poate i-a influentat pe multi ignoranti sa nu se vaccineze si din pacate au murit.
Este de neconceput ca in secolul 21 sa nu crezi in stinta si in medici.
Argumente : in oct-nov 2021 in Sibiu se murea de Covid 30 de oameni dintrte care 90% nevaccinati . In Romania rata de vaccinare : 50% .
In restul Europei vaccinate 80-90% ,rata mortalitatii foarte mica.
Si inca un lucru foarte important, Pandemia Covid si-a pierdut din virulenta si practic a disparut tocmai datorita vaccinarii si imunizarii. Chestia asta se invata la Medicina in anul 3.
cap limpede
16.11.2022 17:31
Cea mai odioasa ... reclama mi s-a paruta cea cu "Se sufoca. Implora. Regreta". De-a dreptul cumplit!
16.11.2022 18:10
Sa nu uitam nici de afisele cu "Repornim Craciunul prin vaccinare”…
Minunat articol, dle Chiseliță. Multumim.
Feli
16.11.2022 21:56
Haideți d-le "Arafat", lăsați-o cu vaccinarea, că miroase deja "a fâs". Fuguta la doza 4, în limba, că în mâini nu mai aveți unde. Dar nu uitati de SMS
( Sindromul Morții Subite). Aveți mari șanse să îl primiti. Sincer, chiar nu îmi doresc să îl primiți, dar mai sincer, aș dori să recunoașteți cât de naiv ați fost. Paaaaas
Lae, pt "Cap p?trat"
16.11.2022 23:52
Domnule Chiselita, trebuie sa spun din capul locului ca apreciez mult articolul domneavoastra. In aceste vremuri de cenzura si dezinformare, avem mare nevoie de ziaristi buni, onesti si curajosi. Datorita oamenilor ca dumneavoastra criminalii globalisti nu au reusit sa ucida atatia oameni cati ar fi dorit.
O singura precizare as vrea totusi sa fac, pentru a evita confuziile:

Avem obligatia crestineasca sa iertam raul facut noua personal, insa nu avem dreptul sa iertam raul facut asupra altora, pentru ca nu iti este dat matale sa ierti pe cel care mi-a facut mie rau. Asadar, putem ierta raul personal facut impotriva noastra, nu avem dreptul a ierta raul facul acestui neam. Cum ati putea ierta dumenavoastra pe cei care i-au ucis copilul unei femei? Sau sotul? Cum puteti ierta pe cei care au ucis parintii cuiva? Cine va da aceast drept? Doar cei care au suferit personal pot ierta pe calaii copiilor sau parintilor lor.

Parintele Nicolae Steinhardt:

"Nu putem ierta decât răul făcut nouă personal, nu altora.

Când un frate al nostru e nedreptățit, insultat, lovit, ocărât, înșelat, nu avem nicio cădere a ierta noi pe făptașul răului. Cu atât mai puțin, când nu mai e vorba de un individ, ci de un grup de oameni ori de o colectivitate întreagă.

Dacă o asemenea colectivitate ori o națiune ajunge a fi obiect de discriminări de orice natură, dacă e prigonită, sărăcită, batjocorită, mințită, năpăstuită, împilată ș.a.m.d., ne este oprit a ierta în numele ei, nu avem calitatea de a o face."
Sibian
17.11.2022 08:52
@cap limpede
Care 80-90%, nu mai vorbi prostii.
Iar asta cu influentatul...e o tara libera, e pefect legal sa fii anti vax si oamenii care nu s-au vaccinat au luat singuri decizia, ca adulti. Vezi Doamne, sa nu cumva sa fi fost influente negative...sunt adulti cu discernamant, nu e nimeni obligat sa-i protejeze de anumite opinii.
Iar stiinta (nu stinta, cum ai scris) arata ca mortalitatea era infima pana la o anumita varsta , asa ca fortarea vaccinarii pe gatul tuturor, prin introducerea certificatelor, a fost anti-stiinta si pro-profitul companiilor care au produs vaccinul. Ura ati raspandit-o voi primii.
ike
17.11.2022 09:43
Mă apuc-o pandalie
Când aud de pandemie !
Hergane Gorduna
17.11.2022 19:11
Jura-te!
*Ca Tribuna n-a fost in corul "ma vaccinez pentru ca imi pasa"
*Ca Tribuna nu a halit din publicitatea pro-vaccin, platita oficial in timp ce prostimea era cocosata cu amenzi pe motiv de lipsa declaratiei "pe proprie raspundere"
*Ca Tribuna nu a facut parte din mass-media care numara zilnic mortii pentru a isteriza si inspaimanta.
Că....Că.... Că.....
Restul erau in arest la domiciliu si in somaj tehnic cand măria voastră facea poze in orasul pustiu cu legitimatia de ziarist la Tribuna agatata la gat. Platit, full time
Tot de Tribuna.
Si-atunci, cam ce nu doresti a uita? Si mai ales de ce?
Ca ai trecut prin pandemie mai lejer ca jandarmeria
Ie Greu
19.11.2022 00:04
Luați lumina de la sosoaca.
Marius
19.11.2022 11:54
Sosoaca este infiltrata pentru a duce in derizoriu lupta conservatorilor. Sosoaca nu este anti-sistem, ea este sistemul cameleonic ce isi schimba infatisarea dar nu isi schimba naravurile anti-romanesti.

Nici un conservator roman nu este cu sosoaca. Doar SRI-stii din sistem platiti bine pentru a face scandal si voi astia USR-istii care faceti legaturi inexistente si puneti etichete mincinoase. Cand veti recunoaste ca ati infiltrat-o pe sosoaca atunci dicutam, tov. colonel.
@ Marius
19.11.2022 17:27
Mă scuzați, tovarășe Simion.
Marius
19.11.2022 20:27
Desigur tavarisci Barna.
@ Marius
20.11.2022 14:34
Ce frumos va gratulati, domnilor!
Maruis si @Marius
20.11.2022 14:50
Dacă e să iertați sau să acuzați pe cineva, îndreptați-vă spre medici. Cine ia lumină de la Chisalita are mari probleme. Înjurați-va între voi.
20.11.2022 20:42
1. Dacă aţi ştii câte banere mai sunt pe marginea şoselelor cu "se sufocă, ne imploră, regretă"!!! Oare se referă la cei care au primit SMS??
2. Domnule jurnalist! Mare parte din mizeriile din ultimii doi ani jumate nu erau posibile fără sprijinul "complet dezinteresat" al presei! Aşa că nu vă mai daţi fată mare...
3. Felicitări, totuşi, că măcar acum , în ceasul al 15-lea, aţi avut curaj să faceţi o retrospectivă a mârşăviilor făcute de unii din "semenii" noştri, dar şi a căcaturilor aruncate în ventilatorul presei de "jurnaliştii" plătiţi generos de cei ce au avut interes să semene dezbinare, incertitudine, neîncredere...
Una peste alta, merită să salvez acest articol. Spre neuitare!
pacientul supravietuitor
21.11.2022 21:56
Pentru Marius &Comp
-Domnilor, cearta dvs. mă oripilează !!
23.11.2022 15:31
Actorul Bogdan Stanoevici( m.12 ian 2021 )
a luptat din răsputeri ( vezi youtube) împotriva măsurilor de siguranță sanitară !

La Lechința ( BN ) medicul Suciu Andrei ( m. 23 dec 2020 ) a luat covid de la o pacientă )...au decedat amândoi ...
Etosuximid Petinimidiu
23.11.2022 15:53
În Serbia, un înalt preasfințit a murit de covid ; la înmormâtare a oficiat un alt preasfințit care în scurt timp a murit tot de covid ; a venit să oficieze înmormântarea un alt prelat ; acesta a sărutat mortul ( ! ) și evident, s-a îmbolnăvit ...nu mai știu dacă a scăpat sau nu...Etc...
popa burducea, cand cu steaua cand cu crucea
23.11.2022 16:07
Viorel Cataramă ( fost senator ) animat de impulsuri suicidare, s-a pupat ostentativ cu oamenii de pe stradă .
A scăpat nevătămat.
Maria Grapini, europarlamentar , a avut numai cuvinte de critică aspră la adresa vaccinurilor ( dar a avut totuși grijă să se vaccineze la Sanovil Bistrița ).
23.11.2022 16:25
Prostia romanilor ramane fara margini. Asta se vede si din majoritatea comentariilor de aici.
Dupa atatea mii de morti din cauza covidului, acum citesc abhectiile astea!
Voi cei care faceti pe grozavii aici ati fi meritat un deces din randul celor dragi, poate atunci ati fi inteles ce s-a intamplat in pandemie.
Cat priveste ziaristul, mult spus ziarist, in fapt un provocator de cea mai joasa speta, fara pic de respect fata de nimeni. Rusine!
.
24.11.2022 10:14
@10.14
Si cati au murit cu covid, nu de covid? Inclusiv din cauza experimentelor care s-au facut pe ei, cu tot felul de medicamente? Sau au fost scosi de pe tratamentele care ii tineau in viata pt ca sa fie tratati impotriva covid.
Iar o parte din cei care au murit au ales sa nu se vaccineze, deci care e problema ta? Parca erati bucurosi cand o pateau nevaccinatii.
Lasati prostiile astea cu mortii din familie, aia nu schimba realitatea.
24.11.2022 17:47
Nu iam inteles pe cei ce sau vaccinat care urlau la oameni sa puna masca-- de ce le era frica ?? fiindca vaccinul facut de ei proteja -- deci nonsensuri -- faptul ca vaccinurile nu au fost testate denota graba care strica treaba -- cei mai multi morti au fost vaccinatii si intubatii------ acuz pe politicieni dar mai acuzati sunt medicii -- unii care au luat spaga iar altii din garboveala la superiori
25.11.2022 01:49
pe timpul comunistilor trebuia fiecare sa se vaccineze si a fost foarte bine daca slavici ca sa, ar citi articolele lui chisalita sar intoarce in groapa pe burta , sal pupe chisalita in cur . care este preciz vaccinat si prosteste lumea care parca prosteste tot mai tare
bp
28.11.2022 10:17
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica