Tribuna
Platformă electronică pentru serviciul și taxa de salubrizare
Platformă electronică pentru serviciul și taxa de salubrizare

Primăria Municipiului Sibiu, în colaborare cu operatorul de salubrizare SOMA, lansează o platformă electronică prin intermediul căreia sibienii vor avea posibilitatea să consulte în timp real informațiile referitoare la gestionarea deșeurilor pe care le generează în gospodării și cu privire la taxa de salubrizare pe care o datorează.

Platforma electronică este disponibilă pe salubrizare.sibiu.ro. Aceasta a fost pusă la dispoziție de către operatorul de salubrizare Soma.

Creând un cont pe această platformă, în câțiva pași simpli, sibienii pot beneficia de următoarele instrumente electronice: vizualizarea numărului de colectări a pubelelor pentru deșeuri reziduale (negru) pentru locul de consum respectiv, consultarea tipului de abonament activ în prezent pentru locul de consum respectiv, vizualizarea costului lunar al pachetului de servicii selectat, depunerea declarațiilor pentru taxa de salubrizare, fie noi, fie rectificative, comunicarea directă, electronică, cu operatorul de salubrizare Soma prin accesarea secțiunii CERERI ȘI AJUTOR. De asemenea, la dispoziția cetățenilor stă adresa management.salubrizare@sibiu.ro pentru comunicarea cu Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului.

Dacă aveți deja cont pe platforma de e-administrație de pe sibiu.ro, trebuie să transmiteți un e-mail către management.saubrizare@sibiu.ro și veți primi ca răspuns credențialele necesare pentru crearea contului: un număr personal și un cod unic.

Utilizatorii care nu sunt înregistrați pe platforma de E-administrație cu adresa de e-mail, pot solicita în baza actului de identitate credențialele la sediul Serviciului Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului (str.9 Mai, nr.16) sau la sediul Direcției Fiscale Locale Sibiu (str. Turismului, nr. 15A). Deplasarea la ghișee este necesară pentru a proteja siguranța datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Folosiți adresa dumneavoastră de e-mail, urmați instrucțiunile și verificați contul creat. Veți primi un e-mail care vă permite printr-un simplu click să confirmați acest cont.

După ce ați confirmat contul, folosind numărul personal și codul unic pe care le-ați primit pe e-mailul dumneavoastră, puteți indica locul de consum pentru care plătiți taxa de salubrizare.

După ce ați definit locul de consum, este important să verificați acuratețea datelor înregistrate. În cadrul platformei digitale puteți să vă gestionați declarația de salubrizare, să confirmați codul pubelelor alocate sau platforma unde sunteți arondat să depuneți deșeurile. Găsiți codul pubelelor înscris pe autocolantul lipit pe pubela neagră, iar codul platformei unde sunteți arondat și locația acesteia se pot vizualiza în cadrul declarației de impunere.

În conformitate cu noul Regulament privind taxa de salubrizare în municipiul Sibiu, este obligatoriu să fiți conectat la serviciile de salubrizare, ceea ce presupune depunerea unei declarații de salubrizare, iar dacă ați depus deja declarația este obligatorie verificarea datelor introduse în sistem prin declarațiile depuse anterior pentru ca acestea să corespundă cu realitatea curentă.

Plata taxei de salubrizare este posibilă și în format electronic. Fără a vă deplasa la ghișeele Primăriei, prin platforma de e-administrație de pe sibiu.ro, puteți efectua plata sumelor datorate, transmite Primăria Sibiu printr-un comunicat de presă.

comentarii
9 comentarii

alte minciuni dela bunica phodor-turcana-cimpana-bibu
26.09.2021 19:15
Nesimtitii astia chir nu stiu cum sa cheltuiasca banii nostrii.
cozma
27.09.2021 08:32
@cozma si @ ”alte minciuni...”: ceea ce au facut cei de la primarie si de la SOMA se cheama DIGITALIZARE. Si e foarte bine ca au facut respectiva platfoma.
Lola
29.09.2021 21:28
Platformă pe care nu te poți înregistra deoarece cei de la primărie nu trimit pe email (pentru cei care au deja un cont pe site-ul primăriei Sibiu) datele necesare creări unui cont pe platforma de salubrizare.

Încă un fixu pixu marca Fodor &Co
Mda
30.09.2021 00:10
Sigur este buna adresa de email: management.saubrizare@sibiu.ro

am transmis un email la acesta adresa si mi s-a intors cu eroarea ca nu exista.
Mirela
01.10.2021 11:38
sunt atat de incompetenti ca nici un comunicat de presa nu-l pot scrie corect.
lipseste un "L" din saLubrizare:
management.saubrizare@sibiu.ro
dar platforma este egala cu zero. nu poti vedea ce e mai important, anume cate ridicari ti-au fost facute.
@Mirela
05.10.2021 14:36
Adresa corectă este management.salubrizare@sibiu.ro (salubrizare nu saubrizare). Eu am trimis e mail și am primit credențialele în 48 de ore.
Foamete Ioan-Ovidiu
08.10.2021 11:39
Vezi Str. Ana Ipatescu 23.!!
Proprietarii de clădiri, indiferent dacă sunt instituţii publice, persoane fizice sau juridice, vor avea obligaţia, prin lege, de a întreţine în stare corespunzătoare clădirile din proprietate, precum şi anexele acestora. Proprietarii vor trebui să cureţe faţadele locuinţelor şi construcţiilor aflate la stradă, să le tencuiască ori să le zugrăvească periodic şi să asigure inclusiv repararea imobilelor din proprietate
Sanet
10.10.2021 09:39
Mai bine vă luați tălpășița și plecați din Sibiu.
Țară membră UE folosește măturoaie pe străzile Sibiului. Este o mizerie de nedescris în Cartierele Din Sibiu. Angajații voștri muncesc așa cum muncesc cei de la Primărie...
Futu?i Hristosul M?tii
10.10.2021 15:09
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia