FITS 2022
Tribuna
Platformă electronică pentru serviciul și taxa de salubrizare
Platformă electronică pentru serviciul și taxa de salubrizare

Primăria Municipiului Sibiu, în colaborare cu operatorul de salubrizare SOMA, lansează o platformă electronică prin intermediul căreia sibienii vor avea posibilitatea să consulte în timp real informațiile referitoare la gestionarea deșeurilor pe care le generează în gospodării și cu privire la taxa de salubrizare pe care o datorează.

Platforma electronică este disponibilă pe salubrizare.sibiu.ro. Aceasta a fost pusă la dispoziție de către operatorul de salubrizare Soma.

Creând un cont pe această platformă, în câțiva pași simpli, sibienii pot beneficia de următoarele instrumente electronice: vizualizarea numărului de colectări a pubelelor pentru deșeuri reziduale (negru) pentru locul de consum respectiv, consultarea tipului de abonament activ în prezent pentru locul de consum respectiv, vizualizarea costului lunar al pachetului de servicii selectat, depunerea declarațiilor pentru taxa de salubrizare, fie noi, fie rectificative, comunicarea directă, electronică, cu operatorul de salubrizare Soma prin accesarea secțiunii CERERI ȘI AJUTOR. De asemenea, la dispoziția cetățenilor stă adresa management.salubrizare@sibiu.ro pentru comunicarea cu Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului.  

Dacă aveți deja cont pe platforma de e-administrație de pe sibiu.ro, trebuie să transmiteți un e-mail către management.saubrizare@sibiu.ro și veți primi ca răspuns credențialele necesare pentru crearea contului: un număr personal și un cod unic.

Utilizatorii care nu sunt înregistrați pe platforma de E-administrație cu adresa de e-mail, pot solicita în baza actului de identitate credențialele la sediul Serviciului Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului (str.9 Mai, nr.16) sau la sediul Direcției Fiscale Locale Sibiu (str. Turismului, nr. 15A).  Deplasarea la ghișee este necesară pentru a proteja siguranța datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Folosiți adresa dumneavoastră de e-mail, urmați instrucțiunile și verificați contul creat. Veți primi un e-mail care vă permite printr-un simplu click să confirmați acest cont.

După ce ați confirmat contul, folosind numărul personal și codul unic pe care le-ați primit pe e-mailul dumneavoastră, puteți indica locul de consum pentru care plătiți taxa de salubrizare.

După ce ați definit locul de consum, este important să verificați acuratețea datelor înregistrate. În cadrul platformei digitale puteți să vă gestionați declarația de salubrizare,  să confirmați codul pubelelor alocate sau platforma unde sunteți arondat să depuneți deșeurile. Găsiți codul pubelelor înscris pe autocolantul lipit pe pubela neagră, iar codul platformei unde sunteți arondat și locația acesteia se pot vizualiza în cadrul declarației de impunere.

În conformitate cu noul Regulament privind taxa de salubrizare în municipiul Sibiu, este obligatoriu să fiți conectat la serviciile de salubrizare, ceea ce presupune depunerea unei declarații de salubrizare, iar dacă ați depus deja declarația este obligatorie verificarea datelor introduse în sistem prin declarațiile depuse anterior pentru ca acestea să corespundă cu realitatea curentă.

Plata taxei de salubrizare este posibilă și în format electronic. Fără a vă deplasa la ghișeele Primăriei, prin platforma de e-administrație de pe sibiu.ro, puteți efectua plata sumelor datorate, transmite Primăria Sibiu printr-un comunicat de presă.





comentarii
2 comentarii

ATENTIE
emailul este management.salubrizare@sibiu.ro

Nu management.saubrizare@sibiu.ro

Trebuie sa adaugati un L in adresa de mail (linkul primit)

greseli de bujetari
gica
24.09.2021 23:14
daca tot au cont pe e-administratie, trimite-le direct acolo codurile, nu mai tot plimba date sensibile pe conturi email nesigure
gicu
24.09.2021 23:56
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA