Tribuna
Comunicat de presa
Planul Primăriei pentru reducerea zgomotului în Sibiu: poduri peste Cibin, reabilitări de străzi, coridoare pentru bicicliști și parcări
Sorana MAIER
4116 vizualizari
Planul Primăriei pentru reducerea zgomotului în Sibiu: poduri peste Cibin, reabilitări de străzi, coridoare pentru bicicliști și parcări

Planul de Revizuire a Planului de Acțiune pentru Prevenirea și Reducerea Zgomotului Ambiental, un document pus de Primăria Sibiu în dezbatere publică, prevede o serie de lucrări și de măsuri care să reducă traficul în oraș și implicit zgomotul, între acestea fiind construcția de parcări, de noi poduri peste Cibin, reabilitarea unor străzi, prelungirea altora și dezvoltarea sistemului de transport în comun.

Documentul prevede o serie de măsuri care vor trebui puse în practică, unele fiind proiecte anunțate deja de municipalitate.

Reabilitarea podului de piatră peste Cibin, în dreptul străzii Gladiolelor, va costa aproximativ 972.000, iar realizarea de străzi noi în zonele de restructurare urbană este un proiect amplu, de aproape 19 milioane euro, care prevede legătură nouă între str. Europa Unită și Calea Șurii Mici, între str. Turda și străzile Țiglarilor și Deventer, prelungire str. Dulgherilor și str. Lacul lui Binder, prelungire str. Distribuției până la str. Măgheranului și M. Kogălniceanu, prelungire str. Metalurgiștilor, legatură nouă între străzile Ghiocelului și Dimitrie Cantemir, între străzile Rusciorului și Sergiu Celibidache, prelungire str. Ocnei înspre str. Cibinului, str. I.S. Turghenev înspre str. Iuliu Maniu, dar și dezvoltarea infrastructurii rutiere în Centrul Economic Est, în Viile Sibiului sau în Zona Industriala Vest.

Un alt proiect care va reduce zgomotul în Sibiu este modernizarea rețelei de străzi de pământ, o investiție estimată la18.620.000 euro, modernizarea străzii Calea Dumbrăvii; reabilitarea a 39 de străzi din cartierele Turnișor, Gușterița, Țiglari, Terezian, Lazaret și Tilișca, estimate la 31.700.000 euro.

Primăria Sibiu mai are în plan construcția unui pod peste râul Cibin, strada Autogării - strada Maramureșului (Zona Alba Iulia), prelungirea străzii Moara de Scoarță.

Stații de încărcare a mașinilor electrice, dezvoltarea transportului public și a mijloacelor alternative de mobilitate, introducerea transportului ecologic de mare capacitate cu autobuze pentru îmbunătățirea conectivității zonei industriale vest cu zona sud, crearea de coridoare pentru bicicliști, centre de închirieri sunt între măsurile cuprinse în plan.

Dezvoltarea de piste pentru bicicliști este prevăzută prin mai multe proiecte care cuprind aproape întreaga suprafață a municipiului: crearea unui traseu pietonal și pentru bicicliști în lungul râului Cibin, crearea unui traseu pietonal și pentru bicicliști în lungul Văii Săpunului, în lungul Văii Rosbach, dar și un proiect integrat pentru conectarea cartierului Lazaret cu zona Gării Sibiu și centrul istoric.

Dezbaterea publică se va organiza în data de 26.02.2019, ora 14:00, în sala de şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Sibiu, de pe str. Samuel Brukenthal nr. 2.

comentarii
3 comentarii

De cand si-a inceput mandatul doamna primarita are doar planuri, nimic concret. RUSINE!
Incompetenta
19.02.2019 22:51
"d-na Fodor" este de departe cel mai incompetent primar pe care l-a avut Sibiul!!! daca n-ar fi avut FDGR in spate era un ZERO ABSOLUT!!! oricum cei de la FDGR ar trebui sa fie foarte atenti cu cine se prezinta la vot in 2020!!!
un sibian
20.02.2019 08:05
Dezvoltarea transportului public in noua zona metropolitana ????????
Primaria Sibiu poate sa ia exemplu de la Brasov unde acea zona metropolitana s-a infiintat si deja incepand cu 01.01.2019 circula autobuzele RATBV pe noul traseu Brasov-Cristian si retur.
La Brasov este posibil pe cand la Sibiu nu ??????
Poate ne da un raspuns primaria Sibiu.
LOCATARII DIN CARTIERUL ARHITECTILOR
20.02.2019 09:50
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia