Tribuna
Sevis
Plante uscate, în centrul atenției, în weekend, la Muzeul ASTRA
Plante uscate, în centrul atenției, în weekend, la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA găzduiește în perioada 16-18 aprilie, evenimentul Beneficiile Naturii în Muzeul ASTRA”. Scopul inițiativei este de a transmite viziatorilor și tuturor celor interesați metode eficiente de protejare a naturii dar și de întrebuințare a plantelor.

În cadrul acestuia, copiii se vor putea bucura de activități creative precum: presarea plantelor, prelucrarea materialului colorat natural, desene botanice, identificarea motivelor florale pe mobilierul pictat.Totodată, vor fi amenajată o expoziție de plante uscate, iar alături vor fi degustate ceaiuri și dulceață de măceșe. Activitatea va avea loc în gospodăria arhaică din Ferești, județul Maramureș, vineri, sâmbătă și duminică, 16, 17 și 18 aprilie, între orele 10 și 16.

“Muzeul ASTRA vă propune să descoperiți cum o simplă cutie de carton se poate transforma într-un aparat fotografic. La propriu! Asta se va întâmpla într-o expoziție inedită, care va porni de la clișeele pe sticlă, ce rar părăsesc depozitele, și va trece apoi la aparatele de fotografiat, mai puțin cunoscute tinerilor, cele cu peliculă de film, pentru a ajunge la telefonul mobil sau smartphoneul din prezent.Vizitatorii pasionați de fotografie pot să aducă propriile fotografii, pe orice suport ar fi ele. Acestea vor face obiectul unui mini-expoziții la Muzeul ASTRA”, spun reprezentanții instituției culturale.

Tot în weekend, între orele 10 – 12.30 și 14 – 16, în Pavilionul Muzeal Multicultural, la intrarea principală se va desfășura evenimentul “De la clișeul pe sticlă la fotografia digitală”. Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia