Tribuna
Plăcuţele cu inscripţia "Sibiu -oraş martir al Revoluţiei" vor fi reinstalate
Sorana MAIER
1422 vizualizari
* Aceasta este una dintre doleanţele reprezentanţilor Asociaţiei Răniţii Revoluţiei 22 Decembrie, care au protestat luni în faţa Primăriei şi au ameninţat că intră în greva foamei dacă nu-i primeşte primarul * Klaus Iohannis spune că demersul lor este absolut deplasat, că nu există nicio solicitate a preşedintelui Asociaţiei de a-l primi în audienţă şi că reprezentanţii Asociaţiei au fost primiţi la Primărie de secretarul general * primarul spune că unele solicitări ale lor pot fi discutate şi soluţionate, dar altele sunt deplasate * "Dacă vrea să facă greva foamei, mă rog, poate să tot facă, dar gestul mi se pare absolut deplasat, şi întreaga abordare mi se pare absolut deplasată. Omul putea să aibă decenţa să se anunţe la secretariat şi să spună că are o problemă care poate s-o discute numai cu primarul personal şi atunci s-ar fi discutat un termen. Aşa, sub presiune, nu mă simt obligat să-i dau un termen", a spus Iohannis *
Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a declarat ieri că plăcuţele cu inscripţia "Sibiu, oraş martir al revoluţiei" vor fi reinstalate la intrările în oraş, dar demersul reprezentanţilor  Asociaţiei Răniţii Revoluţiei 22 Decembrie, care ameninţă cu greva foamei dacă nu-i primeşte, este absolut greşit.
"Pot să vă spun că acel lider al unei asociaţii nu s-a anunţat la mine. S-a anunţat Asociaţia la Primărie şi a fost primită, după părerea mea, absolut onorabil, de secretarul general al Primăriei", a precizat Iohannis.
"Am aflat, dintr-un articol din media, că respectivul a avut impresia că, dacă vine la Primărie, trebuie să-l primească primarul. Eroare. Dacă vrea să facă greva foamei, mă rog, poate să tot facă, dar gestul mi se pare absolut deplasat, şi întreaga abordare mi se pare absolut deplasată. Omul putea să aibă decenţa să se anunţe la secretariat şi să spună că are o problemă care poate s-o discute numai cu primarul personal şi atunci s-ar fi discutat un termen. Aşa, sub presiune, nu mă simt obligat să-i dau un termen", este de părere primarul Sibiului.
"Oamenii aceştia au înţeles puţin mai greu că administraţia nu este primarul, ci primarul plus aparatele de specialitate", a spus Iohannis, adăugând că doleanţele ţin de unele servicii ale Primăriei, o parte se vor rezolva, o parte nu, dar ele pot fi discutate.
"Plăcile cu inscripţia Oraş Martir, de la intrările în oraş trebuiie reamplasate. Adevărul este că am dispus încă de anul trecut acest lucru. Voi verifica cine nu şi-a făcut treaba", a spus Iohannis.
"Să primească cu prioritate locuinţe sociale este o chestiune exclusă fiindcă există un regulament aprobat, unde este prevăzută şi această categorie de revoluţionari şi lucrurile sunt foarte bine stabilite. Acolo nu va interveni absolut nicio modificare", a completat Iohannis.comentarii
5 comentarii

deci audiente doar cu presedintele?>

kkt de primar avem noi sibieni pana in 2012, ca dupa aia la revedere cu nesimtirea.
Dendiu
01.10.2010 00:20
"...respectivul a avut impresia că, dacă vine la Primărie, trebuie să-l primească primarul. Eroare. Dacă vrea să facă greva foamei, mă rog, poate să tot facă..."

Dar daca mergi la Primarie cine trebuie sa te primeasca oficial? Femeia de serviciu?

Sau trebuia sa-si schimbe numele in ceva german, sa fi vazut cum ii facea dom primar plecaciuni pana la podea, si chema jurnalistii de serviciu sa ii tamaieze pe amandoi, asa, ca la Tribuna..
roman forever
01.10.2010 10:31
Ca participant la miting pot spune ca declaratia domnului primar este o minciunaq, deoarece prinul punct pe lista de revendicari (inmanata si inregistrata la primarie) a fost: "Audienta urgenta cu domnul Primar si Vice Vrimari". Sa nu precizez ca domnul Iohannis s-a strecurat "gospodareste" la ora 12.00 pe usa din spate si dus a fost.De 7 ani de zile avem nenumar\ate memorii si cereri de \audienta la domnul Primar, dar dupa cum a scris si roman forever, poate era mai bine sa ne inregistram cu nume german :)
Despre GREVA FOAMEI, vom merge inainte, iar pe 15 octombrie la ora 10.00 ne vom posta in fata primariei Sibiului, unde vom continua actiunea pana la solutionarea tuturor problemelor noastre. Apropo, vom avea si sprijinul presei Olandeze, precum vom face demersuri si la alte institutii de media din Europa.
Daca nu ne-au omorat in Decembrie 1989, vom muri acum, dar o vom face cu mandrie si la fel de viteji cum am fost si atunci.
EROII NU MOR NICIODATA!
Un ranit in Revolutie!
01.10.2010 19:19
Vendeta personala a unui om nu reprezinta opinia ranitilor din Revolutie. Raspunsul primarului a fost raspunsul unui om civilizat, ceea ce nu se poate spune despre initiatorul actiunii. Sa faca greva foamei daca vrea, doar face pentru el si numai pentru el.
Un alt ranit in Revolutie
03.10.2010 21:02
Vai saracii de voi ce viteji a-ti fost voi la Revolutie,cine nu v-au omorat,cine a tras in voi ...spuneti adevarul...si cu ce a-ti luptat voi gladiatorilor,hai ma ma lasati
Skrapi Koko
06.10.2010 16:43
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia