Tribuna
Pictorul sibian Bogdan Mihai Radu, expoziție de artă și ateliere pentru copii, la Londra
Pictorul sibian Bogdan Mihai Radu, expoziție de artă și ateliere pentru copii, la Londra

Artistul sibian Bogdan Mihai Radu, unul dintre cei mai apreciați pictori români din generația tânără, a deschis zilele acestea la Londra, expoziția „Opt momente recâștigate”, care include „Flori galbene”, selectată pentru Expoziția de vară organizată la Academia Regală de Arte, precum și alte șapte lucrări, și work-shop-uri pentru copii.

Evenimentul organizat de Institutul Cultural Român a fost deschis în 2 august și se va desfășura până în 10 august.

Lucrările sale de artă vorbesc despre momentele pierdute și bucuria absolută de a le recâștiga prin artă, spun organizatorii.

Evenimentul va fi completat prin ateliere de pictură pentru copii cu vârste cuprinse între 6-14 ani, dedicate uneia dintre cele mai vibrante și majore teme abordate în pictură: natura. Îndrumați de artistul Bogdan Mihai Radu, copiii vor fi introduși în tehnicile de pictură de bază și vor avea o experiență unică de învățare cu vopsea acrilică pe pânză.

La finalul atelierelor, copiii vor recrea pictura  „Flori galbene”.

Potrivit artistului, pandemia a influențat profund opera sa.

„Pandemia mi-a deschis o cutie de amintiri triste. Pierderea celor dragi și durerea repetabilă sunt retrăite cu fiecare înmormântare în timpul pandemiei. Această actualizare a sfârșitului mă macină și mă afectează cu puterea copleșitoare de a evoca trecutul. Am încorporat în noile mele lucrări amintiri din practicile pe care le-am învățat la școala mea agricolă - culegerea porumbului galben, asistarea la sfârșitul regimului comunist gri, doliu și memorialele care au avut loc în cimitirele transilvane”, spune Bogdan Mihai Radu

Bogdan Mihai Radu s-a stabilit în Londra, a avut de-a lungul timpului mai multe expoziții individuale sau de grup în România și Marea Britanie.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Anii Drumetiei

koenigfrankstahl

eeagrantsmediu

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA