Tribuna
Pianista Mădălina Paşol şi laureaţii concursului „Valori pianistice” încheie stagiunea „ICon Arts@Biblioteca ASTRA”
Liuba STARII
922 vizualizari
Pianista Mădălina Paşol şi laureaţii concursului „Valori pianistice” încheie stagiunea „ICon Arts@Biblioteca ASTRA”
Pianista Mădălina Paşol alături de laureaţii concursului „Valori pianistice” sunt invitaţii evenimentului care va încheia sezonul 2019 al Stagiunii . Concertul se va desfăşura azi, 18 noiembrie, de la ora 19, în Sala Festivă a Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu.

 

În completarea programului bogat, de care s-a bucurat un public numeros pe cuprinsul întregului  sezon, evenimentul va cuprinde un recital de pian din care vor face parte lucrări de  J.S. Bach, L. van Beethoven, F. Chopin, F. Liszt, E. Grieg, G. Dinicu şi A. Piazzolla.

Alături de Mădălina Paşol vor interpreta: Sabina Tomulescu, Andrei Martinescu şi ştefan Buzdugan, talentaţi interpreţi care promit să devină viitoare nume mari ale muzicii clasice româneşti.Evenimentul va avea loc cu intrarea va fi liberă prin rezervare la adresa rezervari.ucimr@gmail.com. Cu acest prilej, Biblioteca Judeţeană ASTRA va pregăti o expoziţie de colecţie inspirată de programul concertului. Seara se va încheia printr-o invitaţie la degustare de vinuri oferite de partenerii StagiuniI „ICon Arts@Biblioteca ASTRA”.

 

Laureat al mai multor premii

 

Mădălina Paşol a concertat ca solistă sau în formaţii camerale împreună cu artişti de renume mondial. După absolvirea Liceului de Artă „George Enescu” a obţinut o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa prof. Georg Sava şi apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obţine bursa "Nachwuchs Forderung Stipendium - NaFog" a Senatului Cultural German, oferită pentru cursurile de Master, precum şi diploma de Pianist Concertist.Activitatea artistică a Mădălinei Paşol a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naţionale şi internaţionale: bursa NaFog a Senatului Cultural German, bursa Fundaţiei Paul Hindemith, bursa Universităţii de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universităţii de Muzică din Bucureşti, bursa Fundaţiei Georg Schumann, Concursul Internaţional pentru pian Feruccio Busoni, Concursul Internaţional ARD - Munchen, Marele Premiu - Concursul Internaţional de concerte Târgu Mureş.Din anul 2014, Mădălina Paşol se dedică promovării tinerelor talente, artiştilor români şi valorilor culturale naţionale pe plan regional şi internaţional în cadrul Institutului de Arte pe care îl conduce. Printre iniţiativele culturale se numără "Pianina - Play me - CANTA!" în colaborare cu Metrorex - Bucureşti şi concertele educative din cadrul Festivalului Music Film Festival 2015 organizat de ARCUB. Institutul de Arte a devenit la scurt timp de la înfiinţare o instituţie culturală care promovează arta şi cultura în spaţii neconvenţionale.Mădălina Paşol a susţinut cursuri de măiestrie, concerte şi recitaluri în Europa şi Asia. Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA este un proiect iniţiat de UCIMR – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu. Toate evenimentele şi proiectele desfăşurate în cadrul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia