Continental
Tribuna
Peste 9.000 de miei ecologici din Vurpăr au fost trimiși la export în Spania și Italia
Peste 9.000 de miei ecologici din Vurpăr au fost trimiși la export în Spania și Italia

Peste 9.000 miei, crescuți pe pășunile ecologice din Vurpăr au fost trimiși la export, în țări precum Spania și Italia, unde credincioșii catolici au sărbătorit Paștile. Crescătorii pregătesc, de acum, mieii pentru vară, când vor vinde în țările arabe, precum Iran sau Irak, berbecuți de cel puțin 40 de kilograme.

Președintele Asociației Eco Miorița Vurpăr, Florin Dragomir, a spus că e mulțumit de vânzare, dar întotdeauna e loc de „și mai bine”. Așa că speră la câștig și din vânzarea pentru Paștile ortodox.

„S-a vândut cât de cât la export, în țară vedem săptămâna aceasta. Doar de la noi, din Vurpăr au plecat șase tir-uri la export în Italia și Spania. Am dat cu 10 – 11 lei kilogramul de miel, în viu. Acum a scăzut deja, după ce au avut Paștile, la 9 lei kilogramul. Poate merge mai bine la noi vânzarea acum”, a spus Dragomir.

 

Arabii vor miei frumoși și grași, pentru Ramadan

 

Crescătorul din Vurpăr a povestit că speră la un câștig mai bun cu mieii care vor lua drumul țărilor arabe, la vară.

„După sărbătorile pascale, urmează să trimitem și la arabi. Noi sperăm că și ei vor să cumpere de la noi, că au mai luat și au fost mulțumiți. Arabii vor de la 40 de kilograme în sus pentru sărbătoarea lor, pentru Ramadan. Ei caută miei grași, frumoși, așa că după Paște începem să îngrășăm mieii”, a mai spus Florin Dragomir.

Crescătorii care fac parte din Asociația Eco Miorița Vurpăr spun că oamenii îi caută și din străinătate pentru că au marfă bună și își fac treaba bine, dar nu pentru că au miei ecologici, deși ei cu asta se laudă.

„Oamenii nu prea țin cont că sunt ecologici sau nu. Noi ne-am dori să ne caute și pentru asta, dar se pare că nu îi interesează prea mult pe cumpărători faptul că noi nu avem pesticide pe pășune”, explică președintele Asociației Eco Miorița Vurpăr.

În cadrul Asociației care crește în județul Sibiu oi pe pașuni neatinse de pesticide sunt înscriși mai mulți crescători, care au, în comun, peste 15.000 de mioare.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia