Tribuna
Sevis
Peste 80 de elevi au lipsit de la proba obligatorie a profilului: 71 la Matematică, 13 la Istorie
Liuba STARII
1315 vizualizari
Peste 80 de elevi au lipsit de la proba obligatorie a profilului: 71 la Matematică, 13 la Istorie

Examenul național de Bacalaureat a continuat, azi, 29 iunie, cu probele la Matematică și Istorie. Niciun candidat din Sibiu nu a fost eliminat și nu a avut nevoie de subiectele de rezervă.

Potrivit IȘJ Sibiu, la examenul de marți au participat 2.654 de candidaţi (2.065 la Matematică și 589 la Istorie), iar 84 de candidaţi au absentat (71 la Matematică și 13 la Istorie).

Majoritatea elevilor cu care am discutat azi, la Colegiul Agricol “Daniil Popovici Barcianu” din Sibiu spun că rezolvarea subiectelor la Matematică a necesitat mai mult timp.

“A fost greu. Mă așteptam la ceva mai ușurel. Cred că o să am un cinci. Trebuia să învăț mai mult, să mă pregătesc mai bine, dar nu am avut timp. Vreau să-mi iau o pauză de la tot ceea ce înseamnă școală”, remarcă Cristina.

“M-am descurcat, sunt sigur că o să-l iau. Nu am reușit să rezolv doar subiectul numărul șase, dar nu are multe puncte. În rest, a fost OK”, spune Florin.

Andrei susține că examenul a fost mai ușor decât simularea acestuia: “Nu mi s-a părut complicat. L-am scris și l-am luat. Vreau să depun actele la Inginerie. Sper să am o medie decentă”. 

Costel s-a pregătit din timp și a reușit să rezolve subiectele propuse. Tânărul este pasionat de Matematică și face meditații: “Nu mi-a fost greu, dar am avut nevoie de mai mult timp, am stat mai mult decât la Română”.

Ultima probă la BAC

Elevii susțin mâine, 30 iunie, ultima probă scrisă la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie). Joi, 1 iulie se va desfășura proba la Limba și literatura maternă. Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie 2021, încep la ora 9, și se desfășoară în 14 de centre de examen, patru din ele având arondate și subcomisii. Cele mai mari centre de examen fiind Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” Sibiu (232 de candidați), Colegiul Tehnic Energetic Sibiu (231 de candidați), Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș (223 de candidați), Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu (210 de candidați) și Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș (202 de candidați), iar cele mai mici sunt Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș (50 de candidați), Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (112 de candidați), Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu și Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu (116 de candidați).

Cum se desfășoară probele scrise

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 5 iulie, până la ora 12, în centrele de examen. Contestațiile pot fi depuse luni, 5 iulie, între orele 12 - 18). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 9 iulie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Foto: Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia