Continental
Tribuna
Peste 5.000 de copii au călătorit prin universul muzicii clasice
Peste 5.000 de copii au călătorit prin universul muzicii clasice

5.000 de copii au luat, recent, contact cu universul muzicii clasice. Fie că au fost însoţiţi de profesori sau pă­rinţi, ei au trecut pe la Classic Junior Festival, care s-a des­fă­şurat la Sala Thalia. Mai mult decât atât, 200 de elevi au participat şi la Săptămâna Muzicii Clasice în Şcoli, eveni­ment care a precedat prima ediţie a Classic Junior Festival.
Prima ediţie a festivalului a cuprins, printre altele, mai multe manifestări interactive menite să suscite interesul copiilor faţă de muzica non-comercială, între care: con­certe educaţionale interactive de muzică clasică; trei spec­ta­cole de teatru muzical interactiv despre copilăria lui Vivaldi; o expoziţie-târg de instrumente muzicale şi de afişe, dar şi  Săptămâna Mu­zicii Clasice în Şcoli, care a constat în organizarea de concursuri de creaţie literară şi plastică desfăşurate în cadrul unor audiţii de muzică clasică.
"Proiectul, în aceast[ for­mulă, a fost o premieră în Ro­­mânia. În majoritatea ora­şelor lumii, la Viena, Paris, Mün­chen, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educaţionale asemănătoare. Pentru a­ceas­­­tă primă editie, putem a­firma c[ ne-am atins obiec­tivul de a facilita contactul cu muzica clasică a peste 5.000 de copii din Sibiu, şi implicit accesul acestora la educaţia muzicală clasică. Dintre aceş­tia, aproximativ 1.200 de co­pii cu vârste de p]n[ la 12 ani au participat la specta­colele interactive de la Sala Thalia", au declarat organi­zatorii.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia