Tribuna
Peste 4.300 de elevi din județul Sibiu nu pot participa la cursuri online. Nu au telefoane, calculatoare sau acces la Internet
Andra MARINESCU
2277 vizualizari
Peste 4.300 de elevi din județul Sibiu nu pot participa la cursuri online. Nu au telefoane, calculatoare sau acces la Internet
© Razvan NEGRU
Peste 4.300 de elevi din județul Sibiu nu pot desfășura cursuri online, pe platforme digitale sau în grupuri live. Motivele sunt diverse: fie nu au acasă conectare la Internet, fie nu au tabletă, calculator sau telefon mobil.

 

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, 4.364 de elevi nu participă la cursuri online în această perioadă, în care orele sunt suspendate, iar România se află în stare de urgență din cauza coronavirusului. În total, este vorba despre peste 180 de clase de elevi din județul Sibiu.

Printre unitățile de învățământ din județ care nu pot desfășura cursuri online se numără Școala Gimnazială Laslea, unde 22 de clase și 297 de elevi nu au acasă acces la Internet, dar și Școala Gimnazială Dârlos, unde 13 clase, respectiv 180 de elevi, nu au, de asemenea, mijloacele necesare de comunicare și Internet. La Dârlos, sunt și mulți elevi ce provin din familii cu o situație financiară precară sau cu mai mulți copii. Alte clase afectate de lipsa conexiunii la Internet sau de cea a mijloacelor de comunicare se regăsesc și la Școala Gimnazială Blăjel, Școala Gimnazială Apoldu de Jos, Școala Gimnazială Brădeni, Școala Gimnazială Axente Sever, Școala Gimnazială Tilișca, Șcala Gimnazială Bârghiș și Școala Gimnazială Jina.

Potrivit unei statistici a IȘJ Sibiu, în 43 de unități de învățământ există clase unde nu se pot desfășura cursuri online. Printre ele se numără: Școala Gimnazială "Georg Daniel Teutsch" Agnita - 35 de elevi care au domiciliul în Coveș nu au acces la Internet, Școala Gimnazială Bruiu - 76 de elevi nu au semnal la telefon sau nu au conexiune la Internet, Școala Gimnazială Tilișca - 34 de elevi nu au fie Internet, fie calculator sau telefon, și Școala Gimnazială Șura Mică - 27 de elevi sunt din Rusciori și nu au acces la Internet. Cu elevii din Rusciori, școala comunică prin mesaje sau telefonic.

Probleme cu desfășurarea cursurile online sunt și la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară "Terezianum" din Sibiu. 150 de elevi, aproape toți din medii dezavantajate, au venituri mici și nu au acces la Internet. Ei provin din sate care nu sunt conectate la Internet sau în care nu există semnal la telefonia mobilă. Conform IȘJ Sibiu, aproape toți acești elevi sunt cuprinși în învățământul profesional.

Profesori și elevi fără mijloacele de comunicare online necesare, la Ludoș

59 de elevi de la Școala Gimnazială "Ilie Micu" din Ludoș nu pot desfășura, de asemenea, cursuri online, pentru că nici ei, dar nici cadrele didactice, nu dispun de mijloacele necesare.

215 elevi de la Școala Gimnazială "Viorel Cucu Paltin" Arpașu de Jos nu au, de asemenea, acces la cursuri online. "Nu toți elevii dispun de calculatoare, laptopuri, telefoane sau Internet. Pe grupurile de WhatsApp sunt  numerele de telefon ale părințior, în special la clasele primare, dar părinții sunt la serviciu. Se fac doar recapitulări și consolidări. Puțini sunt cei care reușesc să participe la predarea online", arată un raport al IȘJ Sibiu.

Potrivit unui răspuns al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, cele mai multe cursuri online se desfășoară pentru clasele terminale, respectiv a VIII-a și a XII-a, care se pregătesc pentru examenele naționale.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA