Tribuna
PNL
Peste 38.500 de vizitatori au trecut pragul Muzeului ASTRA de Ziua și Noaptea Muzeelor. Demonstrații culinare, concerte și ateliere
Sorana MAIER
902 vizualizari
Peste 38.500 de vizitatori au trecut pragul Muzeului ASTRA de Ziua și Noaptea Muzeelor. Demonstrații culinare, concerte și ateliere

Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Muzeelor, două evenimente importante sărbătorite în week-endul care a trecut la Muzeul ASTRA, au atras nu mai puțin de 38.582 de vizitatori sâmbătă între orele 8 și 00:30.

Programul pregătit de responsabilii Muzeului ASTRA a cuprins spectacolul Școlii de Dans Ioan Macrea, Târgul Comunităților Rurale, Cultură și gastronomie locală din Mărginimea Sibiului, cu participarea comunității din Gura Râului. Nu au lipsit demonstrațiile culinare cu plăcinte tradiționale, dulci și sărate cu ingrediente de sezon, ciorbă cu hrean, tocană de miel cu găluște și frigărui în jar.

Vizitatorii muzeului au avut parte și de ateliere meșteșugărești interactive, de cusut costume populare, de împletit ciucuri, confecționat cingătoare și cătrințe, confecționat hamuri și bice, precum și un atelier de tuns oi după metode tradiționale.
La Noaptea Muzeelor, Târgul de țară a fost decorat în premieră cu instalația luminoasă Floret, sub formă de floare, montată de Réka MAGYAR și Péter KOROS, doi artiști vizuali din Ungaria, specializați în confecționarea de instalații gonflabile și luminoase interactive, programate prin leduri RGB, pe care le prezintă la festivaluri organizate în aer liber.

La Pavilionul din Jina au avut loc spectacole de teatru, susținute de artiști din Ungaria.

În timpul nopții, Muzeul luminat, la propriu, de trei personaje ale Companiei de Teatru, acrobație și jonglerie „Famous Art” Cluj-Napoca.

Din cei 38.582 de vizitatori, evenimentul Ziua Internațională a Muzeelor a atras 11.778 de vizitatori, iar Noaptea Muzeelor 26.804 de vizitatori, potrivti reprezentanților Muzelui ASTRA.

 


comentarii
1 comentarii

Pai înainte de e dimineață erau 35000 in stire?!
Vizitatorul
20.05.2019 14:47
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia