Tribuna
PNL
Peste 300 de elevi au ieșit din carantină
Peste 300 de elevi au ieșit din carantină

Numărul elevilor care stau în carantină sau izolare la domiciliu a scăzut cu 364 de persoane, iar un cadru didactic a fost confirmat pozitiv, transmite IȘJ Sibiu.

În urma centralizării datelor pentru luni, 26 octombrie, la nivelul județului Sibiu situația cazurilor de îmbolnăvire confirmate cu SARS-CoV-2 și a persoanelor izolate din cauza contactului direct cu persoane îmbolnăvite cu SARS-CoV-2 este următoarea: 27 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate, printre ei sunt 16 elevi din Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu, Școala Gimnazială Racovița Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Ocna Sibiului, Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, zece cadre didactice din Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Roșia,  Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Bârghiș, Liceul Teoretic ”Gustav Gündisch” Cisnădie, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 Cisnădie, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 Cisnădie și un cadru nedidactic (Liceul Tehnologic Cisnădie și Școala Gimnazială Apoldu de Sus). 912 de persoane sunt carantinate/izolate, printre care  se numără 827 de elevi, 65 cadre didactice, 11 cadre didactice auxiliar și nouă cadre nedidactice.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

Potrivit acestora, luni, 26 octombrie, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, s-a înregistrat următoarea situație:  191 de unități de învățământ urmează Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu o unitate de învățământ; 27 de unități de învățământ merg pe Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; 115 unități de învățământ se află în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor elevilor la activități/lecții online (toate unitățile de învățământ din municipiul Sibiu - 85, toate unitățile de învățământ din orașul Agnita – 4, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos, Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus, Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Bîrghiș, Școala Gimnazială Nocrich, Grădinița cu Programul Normal Nocrich, Școala Gimnazială Roșia, Școala Gimnazială Cașolț, Grădinița cu Program Normal Nou Român, Grădinița cu Program Normal Hamba, Grădinița cu Program Prelungit Cristian. Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, Şcoala Gimnazială Cârţa, Școala Gimnazială ”Viorel Cucu Paltin” Arpașu de Jos, Școala Gimnazială ”Aurel Popa” Arpașu de Sus, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazu” Șelimbăr, Grădinița cu Program Prelungit Șelimbăr, Școala Gimnazială Veștem, Grădinița cu Program Prelungit Veștem, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Mediaș și Școala Gimnazială Tilișca– mai mult cu 85 unități de învățământ.

“În comparație cu datele oferite vineri, 23 octombrie, s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu un cadru didactic, dar a scăzut cu un personal nedidactic) și al persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu un cadru didactic și cu patru din personal didactic auxiliar, dar a scăzut cu 364 elevi), în total fiind 912 persoane”, spun reprezentanții IȘJ.

 

                                                                        

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

PSD Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia