Tribuna
AFF
Peste 30 de elevi și 20 de profesori, confirmați pozitiv, la Sibiu
Liuba STARII
1051 vizualizari
Peste 30 de elevi și 20 de profesori, confirmați pozitiv, la Sibiu
Numărul elevilor care învață în mediul digital a crescut cu 5% de la începutul semestrului II. Prin urmare, 19.262 de școlari își desfășoară activitățile didactice în sistemul online.

Încă 64 de elevi și preșcolari au participat joi, 25 februarie, la cursuri în mediul digital. Trecerea la sistemul online este cauzată de situația epidemiologică și creșterea cazurilor de infectare cu  virusul SARS-CoV-2.

“În conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 14 din 24 februarie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitatea Apoldu de Jos trec din scenariul doi în scenariul trei - roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală),  2 elevi din clasa a VIII-a urmând să învețe în sistemul online. Ei se adaugă celor 33 de elevi din Școala Gimnazială Apoldu de Jos care învățau în mediul digital”, spun reprezentanții IȘJ Sibiu.

Potrivit acestora, cursurile se desfășoară în sistemul online și la: clasa a IV-a D de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu – elev confirmat pozitiv (28 de elevi vor învăța în sistemul online);clasa a IV-a de la C.S.E.I. Nr. 2 Sibiu - cadru didactic confirmat pozitiv (șapte elevi vor învăța în sistemul online);grupa mare A de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Sibiu - cadru didactic confirmat pozitiv (27 de preșcolari vor învăța în sistemul online).

Astfel, de la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021,  20 de cadre didactice (16 au desfășurat ore față în față) și 31 de preșcolari și elevi (25 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2. Prin urmare joi, în județul Sibiu un număr de 19.262 de preșcolari și elevi (29,77% din cei existenți în unitățile de învățământ), desfășoară orele în mediul digital.

comentarii
3 comentarii

Probabil ca au luat virusul pt ca nu au purtat masca pe strada. In spatiu inchis cum e in scoala sau restaurant nu se transmite virusul.
nicu
25.02.2021 12:53
”Masca e sfântă și permanentă! Lucrăm la o lege organică a purtării permanente a măștilor, indiferent dacă spațiul este deschis sau închis. Va fi lege în final, e ultima lovitură pe care o dăm negaționiștilor care contestă amenzile. Masca va fi ca hainele pe care le porți zilnic, nu ne vom mai debarasa de ea, asta nu s-a înțeles! Nu e normal sa vezi oameni pe stradă fără mască! Masca înseamnă normalitate, respect, civilizație, siguranță, responsabilitate, viață și istețime." (Adrian Streinu Cercel-Senator PSD)
Un cititor
25.02.2021 15:08
Pai ce se așteptau dintr-un loc cu înghesuială? Apariția de noi cazuri, bineînțeles! Nu asta e calea sigura de transmitere a virusului, înghesuiala?!? Mai înghesuiți ca copii în clase, câte 30 de suflete, nici nu exista în nici un alt domeniu!!! Inafara de pepsiglasuri, totul e la fel, nici o distanțare, nimic, ca și când virusul nu exista. MAI TANTALAILOR DIN HORECA,STAȚI CA FRAIERII ȘI NU VEDEȚI CA ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT AU VOIE CU 100% DIN EFECTIVUL CLASELOR, SA STEA CÂTE 4sau5 ORE ÎN CONTINUU, DAR VOI NU AVEȚI VOIE DECÂT CU 30% DIN CAPACITATE! De ce la restaurante în interior nu ai voie, la capacitate maxima, CA VIRUSU MORȚII.... dar în scoli ai voie.... ce, ÎN SCOLI II E FRICA LA VIRUS CA II SCADE NOTA LA PURTARE?!?
26.02.2021 09:29
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA