Tribuna
Peste 30 de echipe de studenți și elevi se întrec la un concurs de roboți mobili, la Inginerie
Andra MARINESCU
582 vizualizari
Peste 30 de echipe de studenți și elevi se întrec la un concurs de roboți mobili, la Inginerie
Peste 30 de echipe de studenți și elevi, reprezentând patru universități din țară și străinătate, vor concura la cea de a doua etapă a "Concursului de roboți mobili – powered by Marquardt”. Organizat de Departamentul de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, concursul se va desfășura luni, 22 aprilie, începând cu ora 9, în holul Facultății de Inginerie.


Competiția va cuprinde două etape în care roboții construiți de echipele participante se vor întrece pe diferite trasee de viteză sau obstacole.
În campionat s-au înscris peste 30 de echipe, dintre care: 20 din cadrul ULBS – Facultate de Inginerie, două echipe de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, o echipă de la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, o echipă de la Universitatea Națională Militară "Vasil Levski" din Bulgaria și opt echipe formate din liceeni de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Național ”Octavian Goga”, Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din Sibiu.
La concurs vor participa și componenți ai echipelor ”Valak” și ”Quaternion”, premiate la concursul internațional ”Zero Robotics” organizat de MIT - Massachusetts Institute of Technology în parteneriat cu NASA.
Echipele de studenți ai Facultății de Inginerie sunt formate din peste 60 de studenți de la diferite specializări: Mecatronică, Robotică, Mașini-Unelte și Sisteme de Producție, Sisteme de Producție Digitale, Tehnologia Informațiilor și Calculatoare.
Deschiderea oficială a manifestării va fi la ora 11, iar festivitatea de premiere se va desfășura la ora 14.15.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia