Tribuna
Peste 3.100 de nașteri la Sibiu, în 2019. 68 de femei au născut gemeni, iar patru au avut tripleți
Peste 3.100 de nașteri la Sibiu, în 2019. 68 de femei au născut gemeni, iar patru au avut tripleți

Pentru al șaptelea an consecutiv, datele statistice consemnate la Maternitatea din Sibiu au indicat creșterea numărului de copii născuți, Au fost înregistrate 3.098 de nașteri, dintre care 68 au fost gemelare și patru de tripleți, numărul nou-născuților fiind de 3174, cu aproape 3% peste cel din 2018. 

Din totalul nou-născuților, 1.652 sunt băieți și 1.552 sunt fete.

Cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie.

„Recolta de toamnă” a adus 297 nou-născuți (160 băieți, 137 fete). Cei mai puțin copii au venit pe lume în luna februarie, cu 222 nou născuți (109 băieți, 113 fete). 

„Ne bucurăm că ne-am menținut pe această direcție ascendentă, pentru că a da viață este cel mai frumos lucru al existenței noastre. Principalele motive care atrag mămicile către serviciile maternității de stat sunt condițiile foarte bune pe care le oferim, atât raportat la facilitățile de cazare, cât și la capitolul îngrijire și tratament”, au declarat medicii maternității.

Maternitatea din Sibiu este una complet renovată și modernizată iar calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații moderne, de la cabinete, săli de nașteri, sălile de operații și până la saloanele de tip roaming-in, cu două paturi și grup sanitar propriu) unde sunt cate mămicile împreună cu bebelușii.

De asemenea, personalul medical al maternității are printre cele mai bune rezultate din țară.

comentarii
1 comentarii

Un titlu ce nu are legatura cu realitatea......in Sibiu au fost mult mai multe nasteri. Cifra baietilor e gresita, cifra fetelor e gresita precum si cifra totala e gresita. In Sibiu au fost nasterile de la Maternitatea SCJUS precum si nasterile de la Maternitatea Polisano. Aici intervine insa dificultatea. Onor ziaristul trebuie sa faca adunari, impartiri si alte operatii matematice. Plus ca trebuie sa obtina datele de la Polisano - ceea ce cred ca e cam greu spre imposibil - acestia sigur nu-si vor declara "cota de piata". Si uite asa ati mai umplut un spatiu cu vorbe inutil.
Ion Iliescu
13.01.2020 17:37
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia