Tribuna
AFF
Peste 160 de elevi au început școala în clasele Continental, la Liceul Tehnologic „Independența” și Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu
Peste 160 de elevi au început școala în clasele Continental, la Liceul Tehnologic „Independența” și Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu

Vii la Conti, știi o treabă!” – la Sibiu, continuă povestea de succes a învățământului profesional în sistem dual

Peste 160 de elevi vor studia, în total, în clasele Continental, în anul școlar 2022-2023, specializările „Electronist aparate și echipamente”, respectiv „Electromecanic utilaje și instalații”

Pe parcursul studiilor, elevii vor beneficia de o bursă lunară de 500 de lei, transport, cazare și șansa de a profesa în cadrul companiei după absolvire

Până în prezent, peste 100 de absolvenți ai claselor Continental au fost angajați în Continental Sibiu pe poziții de tehnician sau operator

Peste 160 de elevi au început luni cursurile în șase Clase Continental, de învățământ profesional în sistem dual, patru la Liceul Tehnologic „Independența” și două la Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu. 60 dintre aceștia încep astăzi clasa a IX-a și se vor califica în domeniile „Electronist Aparate și Echipamente” sau „Electromecanic Utilaje și Instalații Industriale”, în cadrul a două noi clase Continental.

Elevii au oportunitatea de face practică (de la 5 săptămâni în clasa a IX-a și până la 18 săptămâni în clasele a X-a și a XI-a), în cadrul locației Continental din Sibiu, atât în zona de producție cu tehnologie de ultimă oră, cât și în cadrul Centrului de Instruire Tehnică Continental, format din trei laboratoare dedicate calificării în sistem dual, special concepute pentru pregătirea elevilor.

Continental Sibiu se implică activ în promovarea și dezvoltarea învățământului profesional dual încă din anul 2018, observând de la an la an cum crește interesul pentru învățarea unei meserii pe piața din România.

Pe lângă bursele oferite elevilor de către Continental, plata cazării în internatele celor două licee, transport, subvenție pentru masă pe perioada practicii, alte premii școlare, compania se asigură că elevii au un mediu adecvat învățării și aplicării cunoștințelor teoretice continuând investițiile în modernizarea laboratoarelor și sălilor de curs din cadrul liceelor, precum și a laboratoarelor din Centrul de Instruire Tehnică Continental, dedicat dezvoltării competențelor practice ale elevilor.

 

“La Continental Sibiu, suntem “un oraș într-un oraș”, atât în termen de număr de angajați, cât și în materie de tehnologii, roluri, abilități și competențe. Noi credem într-o creștere sustenabilă, de aceea investim în dezvoltarea viitoarei piețe de muncă, iar o parte foarte importantă din acest demers o reprezintă implicarea noastră în învățământul profesional dual. “Vii la Conti, știi o treabă!” a devenit mai mult decât un slogan, a devenit parte din ceea ce înseamnă Continental Sibiu pentru comunitate și pentru fiecare #PeopleOfContinentalSibiu”, a declarat Lăcrămioara Dărăban, Head of Human Relations la Continental Sibiu.

Până în prezent, au trecut prin sistemul de învățământ dual, clasele Continental, peste 230 de elevi din care 101 au fost deja angajați în cadrul companiei Continental Sibiu pe poziții de tehnician și operator, iar parte dintre aceștia își continuă studiile la seral și au posibilitatea de a deveni ingineri în cadrul companiei.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 39,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 57 de țări și piețe.

În perioada 1999 - 2022, Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.


comentarii
5 comentarii

Pe vremea cealalta, a lui Ceausescu exact la fel se proceda cu scolile profesionale. La Liceul Textil, actualmente Colegiul Cibinium, existau clase de profesionala, mai mult pentru fete, patronate de Steaua Rosie si de 13 Decembrie. Scoala le oferea cazare la camin si masa gratis, ceva haine, iar dupa 1 an si 6 luni, aveaiu locul de munca asigurat la Steaua sau la !3. Nimic nou sub soare...
14.09.2023 17:53
Mai sunt cateva multinationale care fac bani adevarati la Sibiu.Majoritatea nu declara profit si nici nu investesc in forta de munca si nici nu sponsorizeaza sportul local..In schimb au beneficiat de ajutor guvernamental pentru unele investitii.Pentru acestea cares expatriaza tot profitul ANAF ar trebuii sa aiba o atentie sporita.Continental a fost o firma decenta : a raportat si profit, face sponsorizari sportive si culturale si cel mai important investeste in forta de munca viitoare.
newman
14.09.2023 18:47
Eh...considerand perioada de dupa `89, as putea zice ca e ceva nou sub soare...
@14.09.2023 17:53
15.09.2023 10:58
Copiilor dragi, nu va mai dati tineretea catre corporatii !
Faceti voi bani pe cont propriu, se poate !
Nu va mai bagati sclavi la corporatii ca nici nu va data seama cum trece viata pe langa voi stand la banda!

Hai ca se poate !
15.09.2023 14:46
Eu ma refeream la faptul ca acest lucru, cu burse si apoi contract cu firma care te-a scolarizat l-au practicat si comunistii inainte de 89. De fapt, unii isi zic capitalisti, dar practicile sunt tot de-ale comunistilor. De-aia nu e nimic nou sub soare. Noi faceam activitati pionieresti, elevii de azi fac parteneriate, noi faceam munca patriotica, azi se fac activitati de voluntariat. Ce sa mai credem?
@10:58
15.09.2023 22:01
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA