Tribuna
Peste 13.710 vizitatori în Muzeul ASTRA, în patru zile
Andra MARINESCU
866 vizualizari
Peste 13.710 vizitatori în Muzeul ASTRA, în patru zile
13.710 vizitatori s-au bucurat, în ultimele zile, de evenimentele organizate de Complexul Național Muzeal ASTRA.


 

Proiectul a cuprins, printre altele, ateliere de cusut și brodat, de pictat mobilier și decorat ceramică, deschiderea expoziției "Atelier. Mâncarea tradițională" și Târgul meșteșugarilor din comunități multietnice. Sâmbătă, a fost pusă și piatra de temelie a Bisericii din Vința, județul Alba.

În weekend, Muzeul ASTRA a găzduit și Festivalul de muzică și dansuri tradiționale multietnice, la care au participat ansambluri din județ, printre care "Doina Secașelor" din Păuca, "Călușerii" din Rășinari, Ansamblul de dansuri rromani al elevilor Școlii din comuna Rusciori și ai Centrului Rural de zi Rusciori, Fanfara Turnișor "Neppendorfer Blaskapelle", Ansamblul de Dansuri al Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, Ansamblul "Doruri Sibiene", Ansamblul "Hajdina" din Luduș, județul Mureș, Ansamblul "Plai Dobrogean" din comuna Nicolae Bălcescu, județul Constanța, Ansamblul "Sinicika" din Mila 23, județul Tulcea, Corul "Hazamir" din București și Grupul de dansuri tradiționale evreiești "Hora", din București.

La sfârșitul săptămânii trecute, s-au desfășurat și Maratonul gastronomic multietnic, ateliere de cultură rromani "T-aves Baxtalo!", tabăra de dansuri multietnice și Festivalul de film documentar multietnic.

”ASTRA Multicultural este un eveniment deja cu tradiție. Ca în fiecare an, evenimentele cu tradiție cresc. Ne bucurăm să vedem că ASTRA Multicultural a crescut și în calitate, dar și în modul în care vizitatorul a perceput mesajul nostru. Aici vorbesc despre faptul că am avut peste 13.700 de vizitatori în aceste zile, care au beneficiat de programele ample. Am văzut multe fețișoare tinere și în rândul actanților, cei care susțin atelierele meșteșugărești. E important să vedem că și cei tineri percep altfel mesajul și conștientizează valorile pe care le au la ei în comunitate, dorind să participe activ la prezentarea lor. Practic, până la urmă aceasta e o miză pentru noi, nu doar un eveniment bifat în agenda noastră”, spune Ciprian Ștefan, managerul CNM ASTRA.

Duminică, copiii s-au întâlnit și cu Ivan Patzaichin. Din cauza vremii nefavorabile, nu au mai avut loc plimbări cu cantocile. Copiii au povestit cu marele sportiv, alături de care s-au și fotografiat.

Dezamăgirea a fost vremea. Din păcate, este unul dintre aspectele ce nu pot fi gestionate de noi. Vom continua anul viitor. Noi invităm Mila 23, o comunitate foarte importantă pentru noi, pentru că toate cercetările noastre de teren, din Delta Dunării, pornesc din Mila 23. Acolo ești, practic, în mijlocul Deltei și îți e ușor să te deplasezi. Ivan Patzaichin s-a născut în Mila 23 și are programe menite să valorifice comunitatea, a mai spus Ciprian Ștefan.

"ASTRA Multicultural" este un proiect cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, fiind realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

 

 


comentarii
1 comentarii

In poze se vad doar cei care au realizat evenimentele, unde sunt spectatorii ? Poate eram eu spectator daca nu scumpeau abonamentele pensionarilor de la 30 lei la 100 cu 233,333%. Cu 30 lei abonamentul ajungeam de 2-3 ori la muzeu , cu 100 lei sa se duca cei cu pensii speciale, ocupationle, parlamentare etc.
Sorin
17.07.2019 08:56
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia