Tribuna
Peste 120 de tineri, în tabăra "Jocul ca Teatru" de la Rîu Sadului
Peste 120 de tineri, în tabăra
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, în parteneriat cu Asociaţia Dram Center 07 Sibiu și Asociaţia Internațională de Tineret „Become" Sibiu, organizează, în perioada 12-18 august, la Centrul de Agrement Rîu Sadului cea de-a opta ediție a Taberei Naționale „Jocul ca Teatru”- prima serie.

 

Tabăra este finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului prin Programul Național „Tabere Naționale și Tematice”. 

Ediția din acest an reunește peste 120 de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, din 20 de județe ale țării. 
Sub îndrumarea animatorilor de tineret, a tinerilor actori și a formatorilor, tinerii participă la ateliere de scenarii și de mișcare, realizează afișe, costume, măști și vor pune în scenă o piesă concepută și prezentată chiar de ei, în fața celorlalți colegi. 
Prin metode de educație nonformală și de educație prin joc, activitățile urmăresc dezvoltarea individuală a participanților, creșterea încrederii de sine, dezvoltarea abilităților de comunicare și interacținea în grup, dar și implicarea comunitară, spiritul de inițiativă, iar în final realizarea unui proiect inițiat de tineri de la idee la punerea în practică.

"A fi sau a nu fi – scria William Shakespeare cu câteva secole în urmă, pe la 1600. Întrebarea este la fel de actuală, astăzi, în era supertehnologiei, a facebook-ului și a instagram-ului. Cine sunt? Ce fac? De ce fac? De ce sunt? – întrebări la care răspund tinerii prin ceea ce se construiește în cadrul atelierelor Taberei Naționale Jocul ca Teatrul. Șapte ateliere, șapte teme ce pun tânărul în situația de a interpreta un caracter (așa se spunea pe vremuri personajului). Aceste întâlniri coordonate de actori și coregrafi profesioniști au scopul de a crea relații de grup, de a pune tânărul în diferite situații limită construind un gând scenică silind la improvizație. Bucuria de a privi în ochi și a spune cuvinte interlocutorului, bucuria de a râde și a plânge pe scenă, bucuria creației emoțiilor reale și nu virtuale face ca tabăra "Jocul ca Teatrul" să fie un colosal succes la nivel national“, a spus Cătălin Grigoraș, președinte al Asociației "Become".


Vineri, 16 august, va avea loc o drumeție pe Valea Sadului pănă la Gîtu Berbecului pentru descoperirea și cunoașterea Văii Sadului, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din țară.
Sămbătă va fi ziua în care tinerii vor prezenta proiectele realizate în fața colegilor.
"Experiența acestor zile de educație nonformală va deveni cu siguranță cea mai valoroasă amintire de vacanță pentru participanții pentru care spiritul de echipă, comunicarea și deschiderea către actul artistic autentic se conturează ca repere ale formării lor culturale", mai spun organizatorii.
"Pentru mine tabăra „Jocul ca teatru ” este de departe cea mai tare experiență colectivă la care am luat parte", spune Tina, din Urziceni.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA