Continental
Tribuna
Peste 100 de specialiști în educație din România s-au reunit la ULBS
Andra MARINESCU
957 vizualizari
Peste 100 de specialiști în educație din România s-au reunit la ULBS
Profesorii din mediul universitar și preuniversitar au discutat, recent, despre sistemul educațional, la Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.


Peste 100 de specialiști în educație din toată țara - inspectori de specialitate, consilieri școlari și profesori din învățământul liceal, primar și preșcolar – au participat la cea de-a doua ediție a Conferinței Metodico-Științifice Naționale „Preuniversitar și universitar. Provocări la dialog”, un eveniment organizat de Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu.
Scopul evenimentului care s-a desfășurat sâmbătă, 13 aprilie, este de a construi un dialog și un parteneriat durabil între reprezentanții mediului universitar și preuniversitar pentru îmbunătățirea sistemului educațional din România.
Agenda conferinței a inclus o serie de workshop-uri care le-au oferit participanților oportunitatea de a discuta despre diverse provocări legate de educație, dar și de a identifica împreună eventuale soluții pentru a asigura o educație de calitate pe termen lung. Principalele teme abordate au fost: adaptarea curriculei universitare la nevoile viitoarelor cadre didactice din învățământul preuniversitar, metode inovative de intervenție și predare, consiliere și orientare vocațională și implicarea elevilor în comunitate.
"Ne bucurăm că am reușit să creăm un spațiu de dialog despre și pentru educație și, mai ales, că am reușit să mobilizăm atâtea energii pentru a contribui la dezvoltarea educației în România. Numărul mare al participanților și entuziasmul cu care au răspuns colegii, atât cei din mediul universitar cât și din mediul preuniversitar, ne confirmă că există o dorință reală și disponibilitatea de a construi împreună schimbarea pe care ne-o dorim cu toții în educație. Deși provocările pe care le avem sunt complexe, deschiderea înspre colaborare a profesorilor, interesul și implicarea, ne dau încredere că avem toate resursele pentru a le oferi copiilor și tinerilor experiențe de învățare valoroase care să îi susțină în dezvoltarea profesională și care să îi pregătească sa devină cetățeni responsabili”, a spus prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, decan al Facultății de Științe Socio-Umane.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia