Tribuna
AFF
Peste 10.000 de tone de sare pentru deszăpezirea drumurilor naționale din județul Sibiu. Alte 8.200 de tone pentru autostradă
Laura BUCIU
840 vizualizari
Peste 10.000 de tone de sare pentru deszăpezirea drumurilor naționale din județul Sibiu. Alte 8.200 de tone pentru autostradă
© Arhivă

Livrările de sare către bazele de deszăpezire ale Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, care administrează și drumurile naționale și autostrada din Sibiu, se desfășoară în baza unui contract încheiat de CNAIR cu Societatea Națională a Sării.

La nivelul DRDP Brașov s-au contractat peste de 78 de mii de tone de sare. Cantitatea poate fi redusă sau mărită în funcție de condițiile meteo.

Defalcat, pe  județul Sibiu, pentru drumurile naționale, este o cantitate plănuită de peste 10.500 de tone de sare care va fi distribuită la cele 9 districte si puncte de sprijin. Stocul actual este de aproximativ 3.800 de tone de sare.

Tot în județul Sibiu, pentru Centrul de Coordonare si Întreținere Săliște care deservește Autostrada A1, este o cantitate plănuită de 8.200 de tone de sare. Stocul actual este de 3.800 de tone.

A fost prevăzută și crearea unui stoc suficient de antiderapant inclusiv pentru noul tronson de autostradă Sibiu – Boița.

Transporturile de sare pentru CIC Boița au și început, imediat ce lucrările de construcție au permis acest lucru, potrivit spuselor directorului regional al DRDP Brașov, Tudor Alexandru Duțu.

Potrivit acestuia, la nivelul DRDP Brașov există, de asemenea, un stoc de aproximativ 5.000 de tone de nisip și 200 de tone de clorură de calciu.

„Programul de deszăpezire prevede ca utilajele să intre în baze în data de 20 octombrie, în cazul districtelor din zona montana și pe 1 noiembrie în restul punctelor. Anul acesta însă acest program a fost decalat cu aproximativ o lună din cauza temperaturilor deosebit de ridicate și astfel au fost evitate cheltuielile cu staționarea utilajelor. La nivelul DRDP Brașov (pe 5 județe) vom acționa în total cu 405 de utilaje din care 88 proprii dar contractul permite suplimentarea utilajelor la cerere. Aici sunt incluse toate utilajele (încărcătoare, tractoare și alte autoutilitare cum ar fi autoturisme pentru revizie și deplasarea personalului, stațiile de preparare de clorură de calciu etc.). Utilaje cu lamă și răspânditor vor fi 291”, a mai spus Duțu.

Pe județe, situația este în felul următor: în județul Brașov vor acționa 95 de utilaje în total, din care 68 de autoutilitare cu lama și răspânditor; în județul Sibiu, pentru drumurile naționale, vom acționa 57 de utilaje în total, din care 39 de autoutilitare cu lama și răspânditor. Tot în Județul Sibiu, pentru Autostrada A1, vor fi 48 de utilaje în total, din care 38 de autoutilitare cu lama și răspânditor (aici au fost deja incluse și utilajele care vor deservi noul lot dintre Sibiu și Boița). În Județul Mureș vom acționa 67 de utilaje în total, din care 51 de autoutilitare cu lama și răspânditor. Tot în județul Mureș, pentru Autostrada A3, vom acționa 20 de utilaje în total, din care 16 de autoutilitare cu lama și răspânditor. În județul Harghita vom acționa 69 de utilaje în total, din care 46 de autoutilitare cu lama și răspânditor, iar în județul Covasna vom fi 49 de utilaje în total, din care 33 de autoutilitare cu lama și răspânditor.

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA