Tribuna
PNL
Peste 1.300 de elevi și profesori lipsesc de la cursuri, în Sibiu
Peste 1.300 de elevi și profesori lipsesc de la cursuri, în Sibiu

75 de învățători, 1.275 de elevi, cinci persoane din cadrul personalului didactic auxiliar și 12 persoane din cadrul personalului nedidactic din unitățile de învățământ din județul Sibiu lipsesc de la activitățile didactice din cauza coronavirusului, transmite Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

În urma centralizării datelor pentru marți, 20 octombrie, la nivelul județului Sibiu situația cazurilor de îmbolnăvire confirmate cu SARS-CoV-2 și a persoanelor izolate din cauza contactului direct cu persoane îmbolnăvite cu SARS-CoV-2 este următoarea: 23 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate, printre ei sunt 12 elevi din Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Sibiu, Școala Gimnazială Racovița Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu și Școala Ocna Sibiului, nouă cadre didactice din Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Sibiu, Liceul Teoretic ”Gustav Gűndisch” Cisnădie, Școala Gimnazială Nocrich și Școala Gimnazială Roșia și două cadre nedidactice din Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu și Școala Gimnazială Apoldu de Sus. 1.344 persoane sunt carantinate/izolate, printre care  se numără 1. 263 de elevi, 66 cadre didactice, cinci cadre didactice auxiliar și zece cadre nedidactice.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

“În comparație cu datele oferite luni, 19 octombrie, s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu patru elevi și patru cadre didactice) și al persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu 21 elevi, cu două cadre didactice auxiliar și cu un cadru nedidactic), în total fiind 1.344 de persoane”, spun reprezentanții IȘJ.

Potrivit acestora, marți, 20 octombrie, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație:  267 de unități de învățământ urmează Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu o unitate de învățământ; 48 de unități de învățământ merg pe Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; 18 unități de învățământ se află în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor elevilor la activități/lecții online (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Liceul Teologic Baptist ”Betania” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit a Forumului German, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș” Mediaș, Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Liceul Tehnologic ”Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului cu structurile Școala Gimnazială Apoldu de Sus, Școala Gimnazială Dobârca și Grădinița cu Program Normal Dobârca, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos și Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus) – mai mult cu o unitate de învățământ.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 

comentarii
2 comentarii

De ce nu scrieți CLAR câți elevi și câți profesori infectați sunt de la fiecare școala în parte? Scrieți 12 elevi și numele a 6 scoli.... Concret, câți copii sunt de fapt infectați în fiecare școala din cele 6 menționate?
???
20.10.2020 16:27
multumim din inima lui l orban,anisie pecsiglas etc
vo trebuit alegeri nesimiti ce sinteti
ati imbolnavit copii si dascalii
trio fodor cimpan turkan ce zice?
20.10.2020 17:24
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia