Tribuna
AFF
Peste 1.200 de mașini verificate în 3 zile, pe A1 Sibiu-Deva-Holdea și A10 Sebeș-Turda
Laura BUCIU
1406 vizualizari
Peste 1.200 de mașini verificate în 3 zile, pe A1 Sibiu-Deva-Holdea și A10 Sebeș-Turda
© Arhivă

50 de polițiști din cadrul Brigăzii Autostrăzi, în colaborare cu reprezentanții RAR, ISCTR și DSV, au desfășurat, în perioada 21 – 23 martie, ample acțiuni de conștientizare a șoferilor cu privire la necesitatea abordării unei conduite preventive pentru creșterea gradului de siguranță în trafic.

Acțiunile s-au derulat pe tronsoanele A1 Sibiu - Deva – Holdea și A10 Sebeș – Turda, pe raza județelor Sibiu, Alba, Hunedoara și Cluj.

Pe parcursul celor trei zile, au fost verificate 1.210 autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat 7 infracțiuni, au reținut 45 de permise de conducere, au retras 31 de certificate de înmatriculare și au aplicat 324 de sancțiuni contravenționale în valoare de 134.300 de lei.

 

Vitezomani, șoferi beți și fără permis

 

Dosarele penale deschise au vizat infracțiunile de conducere fără permis, conducere având acest drept suspendat, conducere sub influența alcoolului, conducerea sub influența substanțelor psihoactive, conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Cele mai multe permise de conducere au fost reținute pentru conducerea cu viteză peste limita legal admisă (28), pentru conducere sub influența alcoolului (7), pentru conducerea unui autovehicul având defecțiuni la sistemul de direcție (1), altele fiind reținute după ce conducătorii auto au fost depistați circulând pe banda de urgență, depășind neregulamentar sau conducând agresiv.

35 de șoferi au fost depistați încălcând normele privind timpii de odihnă, alți 3 se aflau la volanul unor autovehicule fără a deține polița RCA valabilă, iar 4 șoferi au fost sancționați pentru efectuarea de transport de marfă fără licență sau autorizație.

Luni, în jurul orei 12.00, la km. 260, în Cristian, pe sensul Deva – Sibiu, polițiștii au oprit un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 28 de ani, din județul Buzău

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat rezultate pozitive la două substanțe psihoactive, buzoianului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor în organism. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 2 din Codul Penal.

Marți, în jurul orei 11.00, la km. 316, pe sensul Deva – Sebeș, în județul Alba, polițiștii au oprit o autoutilitară condusă de către un timișorean în vârstă de 48 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Miercuri, în jurul orei 14.30, la km. 316, pe sensul Deva – Sibiu, în județul Alba, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Iași, a fost depistat conducând un autoturism deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele ieșeanului s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe parcursul celor trei zile, reprezentanții ISCTR au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.800 de lei și au dispus imobilizarea a două autovehicule. Reprezentanții DSV au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.400 de lei și au confiscat în vederea distrugerii 370 de kg de carne.

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi continuă acțiunile în vederea menținerii unui climat de siguranță rutieră.

comentarii
1 comentarii

Frecții la un picior de lemn. Degeaba controale, dacă nu se ia vreo măsură. Suspendarea permisului nu-i împiedică să se suie iar la volan, iar amenzile sunt de cascadorii râsului. De fapt, nici o măsură nu se ia !
Comisarul Maigret
24.03.2022 14:59
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA