Tribuna
Comunicat de presa
Peste 1.000 de adulți și copii, în pas alergător la Semimaratonul Sibiului
Ana Maria MĂTUŞOIU
6741 vizualizari
Peste 1.000 de adulți și copii, în pas alergător la Semimaratonul Sibiului
În jur de 1.300 de persoane, adulți și copii, au alergat sâmbătă, 30 mai, la cea de-a patra ediție a Semimaratonului Sibiului. Alergătorii au susținut diferite cauze și, cel mai important, mulți dintre ei și-au depășit targetul stabilit inițial. Unii au ales să susțină Asociația Baby Care, alții au alergat pentru We Help și alte asociații sau cauze nobile, în total fiind înscrise 22 de proiecte la Semimaraton 2015.

Sibiul s-a pus în mișcare sâmbătă. Cu mic, cu mare, sibienii au ieșit să alerge la cel mai mare eveniment sportiv de atragere de fonduri din oraș. Anul acesta, startul s-a dat în Piața Mare, la ora 9, iar primii care au alergat pentru o cauză nobilă au fost adulții. Aproximativ 1.000 de persoane au alergat la probele de ștafetă 2x10, cross și semimaraton, cu toții pentru a susține un proiect.

 
Adulți și copii pentru Baby Care

Unul dintre cele mai susținute proiecte a fost cel al Asociației Baby Care Sibiu, Mâini Unite și E.M.M.A: "Dăm iar startul la viață", pentru care au alergat atât adulți, cât și copii. "Am alergat pentru inițiativa <<Dăm iar startul la viață>>. Cred că este un proiect foarte, foarte fain și mă bucur că am avut șansa să contribui și eu, alături de firma la care lucrez, la proiectul acesta", spune Andreea, care a aflat despre proiect de pe site-ul Semimaratonului. 

92 de tineri au susținut împăduririle

Alții peste 90 de tineri au alergat la Ediția 2015 a Semimaratonului Sibiu pentru a susține împăduririle. “Am alergat pentru a susține cauza <<Toamna se numără puieții>>, care îi aparține grupului de initiativă <<Cu verdele-n SUS>>. Noi vrem să plantăm 10.000 de puieți la toamnă și prin Semimaraton putem reuși asta”, a spus Andrei Șoroagă, coordonatorul de împădurire al grupului "Cu verdele-n SUS". Potrivit acestuia, echipa sa, formată din 92 de alergători, a avut un target de 5.000 de lei, dar s-au adunat deja 11.000 de lei pentru proiect. Tânărul mai spune că grupul din care face parte nu a găsit încă un teren pentru împădurirea din toamnă, dar speră că lucrurile se vor rezolva. "Încă nu am găsit teren, căutăm în comunele din jurul Sibiului un teren care să fie degradat și să fie introdus în fondul forestier prin decizie de consiliu local. Dacă există cineva care cunoaște un astfel de teren sau primari dispuși să ne ajute, să ne conctacteze", a mai adăugat tânărul. 

Doi ani la rând, pe podium

La ora 12 s-a încheiat semimaratonul adulților și s-a dat startul Curselor Copiilor ProLanguage, cei mici fiind împărțiți pe categorii de vârstă. Au concurat trei grupe de copii, cu vârste cuprinse între 4-6 ani, 7-9 ani, 10-12 ani. La final, copiii au fost extrem de entuziamați de reușitele lor. “Am câștigat locul 1!”, a strigat Ana-Maria de bucurie, la finalul cursei. Fetița a alergat la categoria de vârstă 4-6 ani și a reușit să ajungă prima la linia de sosire. Este al doilea an consecutiv în care Ana-Maria aleargă la Semimaratonul Sibiului și se clasează pe podium, după ce anul trecut a obținut locul 2. Semimaratonul Sibiului 2015 s-a încheiat la ora 13, cu premierea copiilor.

Semimaratonul Sibiului este un eveniment cu scop filantropic în cadrul căruia organizațiile neguvernamentale din Sibiu propun proiecte pentru comunitate. Anul acesta s-a dorit finanțarea a 22 de proiecte, targetul multor dintre ele fiind depășit, spre bucuria susținătorilor. “Am avut destul de multe proiecte care și-au depășit targetul, au strâns mai mult decât și-au dorit”, a declarat Ciprian Ciocan, directorul executiv al Fundației Comunitare Sibiu.


 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia