Tribuna
Pestă porcină la Vurpăr: șapte porci au murit și trei au fost uciși cu glonț captiv
Laura BUCIU
785 vizualizari
Pestă porcină la Vurpăr: șapte porci au murit și trei au fost uciși cu glonț captiv
Foto cu caracter ilustrativ © Arhiva

Un nou focat de pestă porcină a fost identificat în județul Sibiu, de această dată la Vurpăr. Ca urmare a confirmării acestui focar a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu, în care s-a prezentat planul de măsuri. În zona de protecție se află localitatea Vurpăr și fondurile de vânătoare sunt F.V. 23 Vurpăr, F.V. 24 Țichindeal și F.V. 38 Alțâna. Localitățile aflate în zona de supraveghere sunt  Mihăileni, Șalcău, Ghijasa de jos, Nocrich, Țichindeal, Hosman, Roșia, Nou și Buia, iar fondurile de vânătoare aflate pe raza zonei de supraveghere sunt F.V. 23 Vurpăr, F.V. 24 Țichindeal și F.V.38 Alțâna.

„Animalele ucise, în cazul măsurilor pentru prevenirea/lichidarea rapidă a focarului de boală, nu au fost evaluate și nu s-a întocmit dosarul de despăgubire, din cauza faptului ca proprietarii au fost sancționați și din cauza mișcărilor de animale efectuate fără documente sanitare-veterinare.

„Din totalul de 10 porci, au murit un număr 7, iar cei 3 de porci din exploatație rămași în viață au fost uciși la confirmare, sub supraveghere sanitara veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane. Procedura de ucidere a animalelor dintr-un focar de PPA trebuie să aibă loc în conformitate cu prevederile Regulamentului Consiliului 1099/2009 privind protecţia animalelor în momentul uciderii. Pentru uciderea porcilor din gospodaria suspecta de pestă porcină africană, s-a utilizat metoda mecanica – ucidere cu pistol cu glonț captiv”, au transmis reprezentanții Prefecturii Sibiu.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA