Tribuna
Personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu instruit să comunice mai bine
Personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu instruit să comunice mai bine

O comunicare cât mai bună, cu efecte benefice pentru pacienți este scopul cursurilor pe care le efectuează în această perioadă medicii, asistentele medicale, precum  și personalul auxiliar sanitar (infirmiere, îngrijitoare de curățenie, registratori, brancardieri etc.) și personalul tehnic administrativ din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu. Instruirea profesională este posibilă datorită unui protocol de colaborare încheiat cu Asociația „Mâini Unite”.

„Ne preocupă în permanență dezvoltarea unor abilități și competențe suplimentare pentru angajații noștri, astfel încât să le putem oferi pacienților atât condiții de cazare și tratare cât mai bune, cât și o îngrijire și un suport adecvat stării lor de sănătate. Comunicarea este importantă în general, însă pentru pacienții aflați în stare de suferință, de teamă a unui diagnostic, devine esențială, făcând uneori diferența în procesul de vindecare. De aceea, suntem bucuroși că prin intermediul protocolului încheiat cu Asociația Mâini Unite avem posibilitatea de a deveni tot mai buni și eficienți pe linie de comunicare cu bolnavii și aparținătorii lor”, a declarat Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu .

Potrivit reprezentanților Asociației Mâini Unite, în cadrul cursurilor de comunicare, desfășurate pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, vor fi prezentate și elemente de inteligență emoțională, gândire critică și empatie.

„Ne-am propus ca și în acest an să facem partea noastră de BINE sistemului sanitar. Acest curs este indirect și rezultatul unei promisiuni pe care mi-am făcut-o în urmă cu 10 ani la momentul înființării Asociației Mâini Unite și reprezintă DAR-ul meu pentru comunitate. Cursurile se vor desfășura cu titlu GRATUIT pentru toți participanții Spitalului de Pneumoftiziologie, toate cheltuielile logistice fiind integral acoperite de o sponsorizare primită din partea companiei GLS România. Inclusiv participarea mea în calitate de trainer și organizator este pro-bono. Dincolo de noțiunile abordate în mod obișnuit în astfel de cursuri, noi aducem în prin-plan elemente de inteligență emoțională, gândire critică și empatie.Sunt onorată să fiu parte din acest demers care are ca obiectiv starea de bine a pacientului și mulțumesc întregii echipe pentru încrederea acordată”, spune Ana Maria Micu, Asociația Mâini Unite Sibiu.

Până în prezent, Asociația Mâini Unite a mai derulat cursuri de comunicare și pentru personalul Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Studiile arată că abilităţile clinicianului de a explica, asculta şi empatiza pot avea un efect profund atât asupra rezultatelor terapiilor, cât şi a satisfacţiei pacientului în experienţa de îngrijire. Mai mult, comunicarea dintre membrii echipei medicale influenţează calitatea relaţiilor de muncă şi are un impact profund asupra siguranţei pacienţilor.





comentarii
4 comentarii

in 30 de ani am intrat in curtea Spitalului o singura data, am intrebat o dudui unde este cabinetul X, si mi-a raspuns de parca am intrat peste ia in baie. am ajuns la captul unui hol si am salutat, ,,sarutmana nu mi-a raspuns nimic, am mai saluat o data, bunaziua,, cu greu am avut comunicare, deci aveti mare nevoie de a invata unii sa comunicati, dar sa nu chiuliti ca ramaneti cu vechile obiceiuri.
Guvernatorul Transilvaniei
20.09.2022 20:16
daca ar misca mandibula cu scopul rostirii articulate a unor cuvinte ar pierde Energie......si cum energia este scumpa, mai ales in zilele noastre, mai bine tac. Asa intelege, dupa cateva zile de la angajare in sistemul protectiei statului, sa se comporte marea majoritate a celor platiti din bani publici. Nefericirea este ca nici privatul nu se mai prezinta a fi ceea ce trebuie. De fapt, sistemul medical si educational privatizat ar insemna alaturi de multe altele, cea mai nefericita directie a Romaniei. Refacerea acestuia prin astfel de metode, educationale si de reimprospatarea a cunostintelor fundamentale a celor angrenati in slujba pacientului, ar face ca Romania sa prospere.
Ivan
21.09.2022 09:27
21.09.2022 19:10
....și cum România nu va mai prospera niciodată.... egal, ce metode se caută, de reîmprospătarea, de fundamentare a cunoștințelor, România s-a dezumanizat! Omenire, in general, iar cei din sistemul de sănătate, cei care au făcut jurăminte ...in mod special!
@ IIvan
21.09.2022 19:26
Din aceeasi categorie
Abonamente

Filarmonica de Stat Sibiu

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna