Continental
Tribuna
Personalul Direcției pentru Protecția Copilului, instruit online de un medic din Suedia pentru protecția Covid 19
Sorana MAIER
1150 vizualizari
Personalul Direcției pentru Protecția Copilului, instruit online de un medic din Suedia pentru protecția Covid 19

Angajații centrelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu iau parte zilele acestea la cursuri gratuite cu ajutorul tehnologiei digitale, susținute de către Laura Ghibu, medic stabilit în Suedia.

“Noi, in Suedia, ne pregătim deja de câteva luni pentru lupta cu COVID19. Informația personalului medical și auxiliar se face organizat, prin cursuri online și material informativ. Toți cei care lucrează în strict contact cu alții sunt informări despre cum trebuie să se comporte ca să se protejeze pe sine și pe ceilalți.

Mare mi-a fost mirarea când am auzit câte cadre medicale s-au infectat în atât de puțin timp în România

Întrebându-mi colegii, mi-am dat seama că erau dezorientati. Mai mulți medici au demisionat iar mulți angajați în diferite structuri de asistență socială erau speriați să meargă la serviciu. 

Eu una nu aveam aceeași senzație fiindcă, informată fiind, aveam cunoștințele necesare care să mă protejeze. 

În acest context, am avut câteva discuții cu  Laura Vilsan, directorul general al DGSPAC din Sibiu ( orașul în care am crescut în România ) care este un lider foarte implicat în ceea ce face și preocupat de siguranța angajaților săi și m-am oferit să le ofer, gratuit, un curs despre cum să se protejeze de infecția cu virusul corona, mai ales în acest moment în care echipamentele de protecție sunt rare. 

Astfel, ieri, dna  director Laura Vilsan a organizat o sesiune online pe platforma Zoom  și am reușit să avem un prim curs cu șefii și personalul din cadrul centrelor care apartin Directiei, iar astăzi am purtat discuții aplicate cu coordonatorii responsabili cu sterilizarea echipamentelor de protecție. Vor urma și altele, vom continua să ținem legătura și să ne ajutăm reciproc ca să trecem cu bine prin încercarea la care ne pune pandemia de coronavirus.! Exemplul de la Sibiu ar trebui urmat de toate DGASPC-urile din Romania!”, a declarat Laura Gibu.

La inițitiva directorului general, Laura Camelia Vîlsan, timp de două zile au fost organizate în premieră două cursuri online pe platforma ZOOM pentru angajații din cadrul centrelor rezidențiale pe subiectul prevenirii  Covid19, cum se apără de infecția SARS Cov-2 și cum sterilizează echipamentul de protecție.

Scopul acestor cursuri a fost acela de a oferi o înțelegere de bază a cunoștințelor privind Covid 19 astfel încât angajații să poată dobândi cunostințe minime despre modurile de contaminare cu virusul SARS-CoV-2, despre simptome, grupuri de risc si cum să se protejeze cel mai bine pe ei si pe beneficiari, potrivit unui comunicat al Direcției.


comentarii
2 comentarii

Doamna este medic stomatolog
X
10.04.2020 20:33
Astia nu invata sunt precum betonul, au apucaturile comuniste, comisioanele se prind repede de ei de toti de la cea mai mare pana la cel mai mic.
Guvernatorul Transilvaniei
11.04.2020 08:00
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia