Tribuna
SEVIS
Pericol pe arterele județului! Șoferi beți și fără permis, prinși de polițiști în trafic
Pericol pe arterele județului! Șoferi beți și fără permis, prinși de polițiști în trafic
© www.facebook.com/politiasibiu

Mulți șoferi din Sibiu au pus în pericol circulația pe drumurile publice în weekend. Polițiștii rutieri au constatat 12 infracțiuni la regimul rutier și au reținut în vederea suspendării 25 de permise de conducere.

Totodată, au fost aplicate 414 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 90.000 de lei, din care cele mai multe, respectiv 74 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză (în 5 situații s-a dispus și măsura complementară de suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile). Alte 33 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neutilizarea centurii de siguranță, iar 7 sancțiuni pentru depășirea interzisă cu aplicarea măsurii complementare a suspendării permisului de conducere pentru 30 de zile.

De exemplu, un tânăr de 18 ani a fost prins de polițiști, vineri dimineața, la volanul unui autoturism deși nu deținea dreptul de a conduce.

Altul, de 20 de ani, din localitatea Mălâncrav, conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere.

Sâmbătă, la orele prânzului,  pe DJ 143 A, în Laslea, un bărbat de 30 de ani din Mureș a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism având o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.          

În fiecare caz au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.  (L. B.)

comentarii
4 comentarii

Trebuie facute des controale: permis, itp, rca, alcoolemie, noxe.
Am circulat la un moment dat in spatele unei camionete ce fumega, ramai fara aer, a trebuit sa las mult spatiu pentru aerisire.
Trebuie aplicata legea des ca sa se faca randuiala.
profu
18.01.2021 16:56
cai carele e fara permis,betzi, DROGATI sint multi
cu legili astea de cacao vor fi mai multzi cacei normali
une e justitzia?
adt3
18.01.2021 17:01
O acțiune foarte binevenită! Plusez cu faptul ca multe autovehicule diesel sunt foarte poluante, mult fum gros , negru , in spatele lor; și sunt mărci fabricate destul de recent , maxim 10 ani... Unde e filtrul de particule? R.A.R. cu Poliția ar putea verifica și acest aspect. ( Ex: o mașină diesel căruia i s-a scos filtrul de particule poluează cât aprox. 40 autoturisme diesel Euro 6 !!!
Salvattore
18.01.2021 17:11
Nu cred că i-au prins pe toți, daca lucrează mult mai eficient cei de la circulație nici nu mai avem nevoie de autostrăzi la câtă disciplină e pe şoselele patriei.
Iar diesel e cea mai proastă combinație, benzina sau GPL poluează mult mai puțin și ard mult mai bine.
18.01.2021 18:44
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia