Tribuna
Pericol în ”Sub Arini” după lăsarea serii: ”Chiar a ajuns Sibiul un sat fără câini?”
Dragoş BAKO
24859 vizualizari
Pericol în ”Sub Arini” după lăsarea serii: ”Chiar a ajuns Sibiul un sat fără câini?”

Cu toate că utilizarea petardelor înaintea sărbătorilor e interzisă prin lege, încă din luna noiembrie materialele pirotehnice își fac simțită prezența în Sibiu. Parcul Sub Arini devine, după lăsarea serii, locul în care copii și adolescenți aruncă petarde, spre disperarea trecătorilor. Cei ce locuiesc sau obișnuiesc să treacă prin zonă se plâng că, în fiecare seară grupuri de copii sau adolescenți aruncă petarde pe aleile din parc, fenomen întâlnit, de altfel, și în cartierele orașului.    

Nu de puține ori petardele au rănit oameni, pe unii lăsându-i cu sechele pentru tot restul vieții. Cei care comercializează ilegal sau utilizează materiale pirotehnice în afara intervalelor prevăzute de lege, riscă sancțiuni, doar că, pentru a fi trași la răspundere, trebuie să fie identificați.

”Am văzut petarda explodând lângă un bebeluș!”

Mai mulți sibieni s-au plâns că, după lăsarea serii, grupuri de copii sau adolecenți aruncă petarde, materialele pirotehnice putându-se transforma în adevărate pericole. ”Am văzut petarda explodând lângă un bebeluș! O familie cu un copil în cărucior trecea pe aleea care duce spre ”Bolta rece” și dintr-un grup de copii cineva a aruncat o petardă foarte aproape de cărucior. Vă dați seama că se putea întâmpla o tragedie. Am înțeles din discuțiile pe care le-am auzit între ei că erau de la Școala ”I.L. Caragiale”. Copilul și părinții s-au speriat foarte tare. Eu trec zilnic prin parc și mereu, după lăsarea serii, apar grupuri de adolescenți care aruncă petarde”, ne-a spus un sibian. 

”Poate că polițiștii locali ar putea face ceva!”

Nu doar în Parcul Sub Arini sunt aruncate petarde, ci și în cartierele de blocuri. În Hipodrom, Ștrand sau Vasile Aaron, atmosfera Sărbătorilor de iarnă se simte deja, dar nu datorită colindătorilor sau a zăpezii, ci din cauza zgomotelor puternice produse de petarde. Unii dintre sibieni spun că au încercat să le atragă atenția adolescenților care utilizează materiale pirotehnice, dar aceștia dispar imediat. ”Poate că polițiștii locali ar putea face ceva. De exemplu niște patrule prin parc și cartiere, după lăsarea serii. Poate n-ar fi rău să meargă în vcivil, să nu atragă atenția. E dezastru ce se întâmplă. Mergeți seara prin parc sau prin Ștrand și veți vedea că e ca la război: pocnete asurzitoare și miros de fum. Chiar nu ia nimeni atitudine față de această încălcare a legii? Chiar a ajuns Sibiul un sat fără câini?”, se întreabă o sibiancă.

Foto: Răzvan NEGRU






comentarii
9 comentarii

Câtă vreme există o portițâ în lege care permite utilizarea petardelor într-o anumită perioadă a anului, lucruirle nu se vor rezolva. Daca s-ar interzice complet importul de petarde, atunci am putea avea liniște. Până atunci, nu.
Un cititor
04.12.2023 17:13
Satul are ciini da' nu destui.Are,in schimb,politisti locali.Multi,bine platiti ,bine hraniti,bine imbracati,dusi la Beserica da' nepreocupati,daca ati inteles apropoul meu subtil.
Till Eulenspiegel
04.12.2023 19:59
Milițaii locali dusi la Biserica? Fii serios. Poate dusi la vreun concert de manele sau la vreo demonstratie USR-ista pentru elgebetei, nicidecum la Biserica.
@ Till Eulenspiegel
04.12.2023 23:30
De trei ori pe săptămână merg în Sub Arini la antrenament la fotbal de la ora 20 și nu am văzut picior de politist local Îi plătim degeaba
Anonim
05.12.2023 09:04
@Un cititor Foarte bine spus. Concluzie: Nu se vrea!
BON
05.12.2023 12:45
Sunt la căldurica la păcănele nu au timp, e frig!!!
Eu
05.12.2023 13:52
Nu cred ca politistii sunt de vina ci conducerea si legile( blande??)-- I-mi aduc aminte prin 88 ieseam de la fabrica -Independenta din schimbul 1 cu alti doi pustani ca mine prin piata cibin la iesire din piata aproape de strada Morilor un politai si doi ucenici cu caini nea oprit si a bagat foafecele in parul unui baiat facand o urma cheala cica avea parul prea mare -- vreau sa spun ca politia ( militia ) de atunci avea putere chiar sa faca si greseli-- Azi politia din romanica e slaba , burtoasa si bolnava
05.12.2023 23:51
Ce lege, ce politie? Când ii prindeți rupeti-le mâinile și se vor potoli.
Eu
06.12.2023 09:51
Acesta problema nu e numai la oras si la lasarea serii! De exemplu in com Orlat si la 7 dimineata se aud petarde pe strada si la amiaz si seara si asta de vreo 2 luni!
Alina
06.12.2023 21:12
Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA