Tribuna
VIDEO: 25 de cai cumpărați cu bancnote euro false. Percheziții în județele Sibiu și Alba
Laura BUCIU
17256 vizualizari
VIDEO: 25 de cai cumpărați cu bancnote euro false. Percheziții în județele Sibiu și Alba

Un număr de 13 percheziții au fost efectuate, marți, în județele Sibiu și Alba, la persoane bănuite că au cumpărat animale cu bancnote euro contrafăcute. Anchetatori au confiscat deja sume importante de bani și o armă, în acest caz existând și suspiciunea că 25 de cai au fost cumpărați cu bani contrafăcuți.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Română, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au făcut 13 percheziții în județele Alba și Sibiu, la persoane bănuite de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au ridicat bani falși, o armă neletală, înscrisuri și telefoane mobil. 

„Acțiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulație bancnote  contrafăcute, cu prilejul achiziționării de animale, de la diverse persoane. În urma celor 13 percheziții, polițiștii au ridicat 1.200 de dolari SUA contrafăcuți, în cupiură de 100 de dolari și o bancnotă de 200 de euro falsă. De asemenea, polițiștii au ridicat o armă neletală, supusă autorizării, deținută în mod ilegal, înscrisuri și telefoane mobile, care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor”, anunță polițiștii.

 

Caii vor fi verificați de inspectorii DSVSA

 

Cei 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacții în care a fost folosită monedă falsă vor fi verificați cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Polițiștii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele vizate fiind duse la poliție pentru audierii și luarea măsurilor legale. 

„Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie 2019 până în prezent, acestea ar fi achiziționat animale vii, de la diverse persoane, din județele Alba și Sibiu, folosind, pentru plata acestora, bancnote false, iar ulterior ar fi valorificat animalele la un centru de sacrificare de pe raza județului Alba”, mai spun polițiștii.

Cercetările se fac sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia