Tribuna
Percheziții în Sibiu pentru destructurarea unei reţele de trafic de migranţi
Percheziții în Sibiu pentru destructurarea unei reţele de trafic de migranţi
© facebook.com/politiasibiu

Un număr de 20 de percheziții au avut loc în județele Timiș, Sibiu, Hunedoara și Gorj pentru destructurarea unei grupări de trafic de migranți și trafic de droguri.

Potrivit anchetatorilor, migranții erau aduși din Serbia și ajutați să treacă în Ungaria. În acest an, pe raza județului Timiş s-a constituit şi a acţionat în mod coordonat un grup infracţional organizat, specializat în activităţi infracţionale pe linia traficului de migranţi, constând în introducerea frauduloasă în România din Serbia a unor grupuri de migranţi provenind din zona asiatică şi Orientul Mijlociu, urmată de facilitarea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu Ungaria, prin diferite zone de pe raza județelor Arad, Bihor şi Satu Mare, în vederea deplasării migranţilor către statele din vestul Europei.

DIICOT arată că unii dintre membrii grupării erau implicaţi şi în activităţi de trafic de droguri de mare risc, în special comprimate tip ecstasy.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi audiate 17 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și Oradea, al luptătorilor Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara. (L. B.)






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA