Tribuna
Pensionarii sibieni, în (starea de) alertă.
VIDEO / Vârstnicii au împrumutat 450.000 de lei într-o săptămână pentru medicamente, renovări și electrocasnice
VIDEO / Vârstnicii au împrumutat 450.000 de lei într-o săptămână pentru medicamente, renovări și electrocasnice
Încheierea stării de urgență cu toate restricțiile aplicate vârstnicilor a însemnat, pentru aceștia, o eliberare. Cei cu vârsta peste 65 de ani pot acum circula în voie, fără declarație pe propria răspundere, fără limitări impuse de intervale orare în care se puteau deplasa. Drumurile lor nu duc acum doar către magazine, parcuri sau rude, ci și la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, de unde pot împrumuta bani pentru diferite cheltuieli.


După ieșirea din stare de urgență, pensionarii sibieni au intrat în... alertă. 
"După starea de urgență, a crescut numărul celor care solicită împrumuturi la noi. De exemplu, săptămâna trecută, a fost o creștere de aproximativ 30%. De asemenea, a crescut și volumul împrumuturilor", spune Marius Roman, directorul CARP Sibiu.
Potrivit acestuia, oamenii fac împrumuturi pentru "toate motivele pe care vi le puteți imagina, începând de la medicamente, lucrări agricole, renovări". De asemenea, pensionarii se împrumută și pentru a-și achiziționa bunuri de folosință îndelungată, printre care electronice și electrocasnice.
Conform conducerii CARP Sibiu, pensionarii intră în posesia banilor în aceeași zi în care aceștia depun cererea.
"Plătim împrumuturile în aceeași zi în care se fac cererile, ca să nu îi mai punem pe oameni pe drumuri", a explicat Marius Roman.
La intrarea în sediul CARP, oamenilor li se măsoară temperatura. În casierie au acces maxim patru oameni, pentru a se respecta distanțarea socială.
"Eu am venit să fac un împrumut de vreo 2.000 de lei pentru a-mi renova bucătăria. Am așteptat să treacă starea de urgență, ca să pot continua lucrările de renovare. A fost o perioadă grea, dar să sperăm că ne vom reveni cu bine", a spus unul dintre pensionari.
Potrivit lui Marius Roman, cea mai mică sumă împrumutată în această perioadă a fost de 200 de lei, iar cea mai mare 200.000 de lei. Săptămâna trecută, CARP Sibiu a făcut împrumuturi de 450.000 de lei.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia