Tribuna
Comunicat de presa
Pensionarii din Agnita au petrecut de ziua lor
I. BÂRSAN
2731 vizualizari
Pensionarii din Agnita au petrecut de ziua lor
Peste 130 de pensionari din Agnita s-au întâlnit la restaurantul”Grădina de vară” pentru a sărbători împreună ”Ziua pensionarului”. Cei prezenţi la această întâlnire fac parte din Asociaţia Casa Seniorilor şi a devenit o tradiţie ca să petreacă împreună ziua dedicată lor.

Ziua de 1 octombrie a fost hotărâtă ca Zi Internaţională a Persoanelor Vârstnice prin rezoluţia  ONU din 14 decembrie 1990, care a fost adoptată şi de România şi sărbătorită începând cu anul 1991.
În Agnita, această zi a fost sărbătorită începând cu anul 2006 , de organizarea ei ocupându-se primarul oraşului. După darea în folosinţă a Casei Seniorilor,  în 2008, beneficiarii acestei instituţii au înfiinţat asociaţia cu acelaşi nume, prin care se organizează foarte multe activităţi pentru membrii ei, Ziua Pensionarului fiind una foarte importantă.
Sărbătoarea de la restaurant a început cu o rugăciune şi o binecu­vântare rostite de părintele Nicolae Mărginean, membru al acestei asociaţii.
Ca de fiecare dată Comitetul Director a înmânat diplome şi premii persoanelor care în acest an au împlinit vârsta de 70 de ani şi familiilor care au petrecut 50 de ani împreună. În mod deosebit au fost felicitate doamnele Avram Paraschiva care a împlinit 80 de ani şi Szakacs Emilia pentru frumoasa vârstă de 90 de ani.
Cei sărbătoriţi s-au bucurat şi de un minunat spectacol folcloric susţinut de solişti şi dansatori de la Casa de Cultură ”Ilarion Cocişiu”, pregătiţi şi conduşi de profesorii Doina Părău şi Ioan Sârbu. Un buchet de cântece le-a fost oferit de îndrăgita solistă Ioana Bogdan.
Insufleţiţi de spectacol şi de ritmurile muzicii populare, câţiva  tineri pensionari, au răspuns îndemnurilor inimii şi s-au prins în joc.
De reuşita unei seri frumoase se fac vinovaţi membrii Comitetului Director: Barbu Ana, Bărdaş Maria, Cioca Marcela, Naicu Stelian şi preşe­dintele Efta Dorul.                                                                               

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia